Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Місячне затемнення у жовтні

Місячне затемнення у жовтні фото
28 жовтня відбудеться часткове місячне затемнення, це природне явище, коли лише певна частина Місяця потрапляє в тінь Землі. Місячне затемнення стає можливим, коли Земля розташована між Сонцем і Місяцем, і її тінь кидається на поверхню Місяця. Повністю це явище буде видно над територією Європи, частиною Азії і Африки.

Де і коли саме можна буде спостерігати це місячне затемнення 28 жовтня 2023 року?
Якщо погода буде ясною, місячне затемнення буде видимим в Європі. Найбільш видимим моментом стане пік затемнення, який відбудеться о 22:15 за місцевим часом. Проте в цей раз лише 12% повної поверхні Місяця опиниться в тіні Землі.

Цікаво, що спостерігати за місячним затемненням цілком безпечно для ока, навіть без використання додаткових засобів. Повне місячне затемнення відбувається приблизно раз на півтора року, і наступне буде видимим ближче до березня 2025 року. Під час такого затемнення Місяць зазвичай набуває іржаво-червоного кольору, іноді його називають "Кривавим". Звичайні повні місяці спостерігаються приблизно раз на тридцять днів.

28 жовтня повний Місяць відзначиться одночасно із планетою Юпітер, що робить це астрономічне явище ще цікавішим. Ці два об'єкти на небі входять до числа найяскравіших.

Під час місячного затемнення 28 жовтня деякі люди дотримуються різних традицій і вірувань. Наприклад, рекомендується дотримуватися спокою і проводити духовні практики, відкладати гроші, дотримуватися регулярного розпорядку дня і правильного харчування.


Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: