Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мадонна під час концерту в Лондоні відреагувала на війну в Ізраїлі

Мадонна під час концерту в Лондоні відреагувала на війну в Ізраїлі фото

Відома американська співачка Мадонна під час чергового концерту в Лондоні в рамках свого світового туру The Celebration World Tour прокоментувала бойові дії між Ізраїлем та бойовиками палестинського радикального руху ХАМАС.

Королева попмузики сказала, що ізраїльсько-палестинська війна «розриває їй серце», повідомляє The Guardian.

«Ніхто не хоче бачити, що відбувається. Я заходжу в соцмережі і мене починає нудити. Я бачу, як дітей викрадають, знімають із мотоциклів; немовлят обезголовлюють, дітей на мирних фестивалях розстрілюють і вбивають. Що в біса діється у світі? Як люди можуть бути такими жорстокими одне до одного? Все стає дедалі гірше. Мене це лякає», — заявила Мадонна під час виступу.

Вона згадала про вбивство шестирічного хлопчика в Чикаго — 71-річному орендодавцю Джозефу Чубу висунули звинувачення у вбивстві на ґрунті ненависті, оскільки дитина була мусульманином та через війну між ХАМАСом та Ізраїлем.

«Ми повинні пам’ятати, що ми тут люди, ми не можемо втратити нашу людяність. Наші серця можуть бути розбиті, але наш дух ні. Ніхто не може зламати наш дух. І ви можете подивитись на те, що відбувається у світі, і сказати: що це в біса? Що я можу зробити, я лише одна людина, я безпорадна. Ні, це не так. Кожен із вас має силу та здатність запалювати світло у світі. Ми всі свічки; ми можемо принести світло у світ. Якщо ми запалимо достатньо світла, запалимо достатньо свічок, колективна свідомість щедрості та єдності зміниться. Ні політиків, ні законів, ні санкцій, ні даної, ні відібраної землі. Ми своєю свідомістю можемо змінити цей довбаний світ», — наголосила співачка.

Вона також зазначила, що їй важко співати, коли вона плаче.

«Все, що мені хочеться, — це плакати, коли я думаю про те, що відбувається з багатьма цими маленькими дітьми… Діти світу належать усім нам, усі та кожна дитина з них. Мені байдуже, звідки вони, який у них головний убір, який у них колір шкіри, якої релігії, — діти належать нам. І ми відповідаємо за них», — додала Мадонна, перефразовуючи американського письменника Джеймса Болдуїна.

Коли війна між бойовиками та офіційним Ізраїлем почалася, вона написала в Instagram: «Ми живемо у світі, спустошеному ненавистю. Моє серце з Ізраїлем… Я знаю, що це робота ХАМАСу, і в Палестині є багато невинних людей, які не підтримують цю терористичну організацію. Цей трагічний напад лише спричинить більше страждань для всіх».

  • У суботу, 7 жовтня, бойовики ХАМАС атакували територію Ізраїлю. Вони запустили тисячі ракет та зламали паркан на кордоні. Сотні озброєних бойовиків вдерлися в ізраїльські міста та розстрілювали як військових, так і цивільних просто на вулицях. Також ХАМАС напав на музичний фестиваль Supernova у пустелі на півдні Ізраїлю, що був присвячений єврейському святу Суккот. Влада Ізраїлю офіційно оголосила стан війни, військові почали завдавати ударів по Сектору Газа.
  • За попередніми даними, в Ізраїлі вже загинули понад 1300 людей, ще понад 2300 осіб — в Секторі Гази. Лише в Ізраїлі поранені майже 4000 людей. Серед загиблих є громадяни близько пів сотні країн. Зокрема, відомо про 13 загиблих та сімох зниклих безвісти українців. Станом на 16 жовтня загинули 12 журналістів, ще вісім — поранені, серед них дві жінки.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: