Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Часткове місячне затемнення 28-29 жовтня 2023 року. На що чекати?

Часткове місячне затемнення 28-29 жовтня 2023 року. На що чекати?  фото
Ми спостерігатимемо за другим і останнім місячним затемненням цього року, оскільки наступне подібне явище передбачається лише у 2025 році. Ця подія особлива й тим, що відбудеться у ніч, коли ми переходимо на зимовий час.

Місячне затемнення – це природне явище, яке настає, коли Земля розташована між Місяцем і Сонцем і кидає тінь на світлу сторону Місяця. Місячне затемнення завжди відбувається під час повній фазі Місяця.

Місячне затемнення у жовтні 2023 року триватиме приблизно 4 години і 25 хвилин. Це явище розпочнеться з попадання півтіні Землі на поверхню Місяця, а потім Місяць частково потрапить у тінь Землі, що призведе до часткового затемнення, яке триватиме 1 годину і 18 хвилин.

Початок півтіньового затемнення відбудеться 28 жовтня о 21:01 за київським часом (або 18:01 GMT), тоді як часткове затемнення розпочнеться о 22:35 за київським часом (19:35 GMT).

Максимальний ступінь часткового затемнення 28 жовтня 2023 року досягатиметься о 23:14 за київським часом (20:14 GMT) і завершиться о 23:52 (20:52 GMT) за київським часом.

Повністю затемнення триватиме до 01:26 29 жовтня за київським часом.

Події місячного затемнення будуть видимі на сході Північної і Південної Америки, в Європі, Африці, Азії та Австралії. Велика частина цього явища буде спостережною в усій Європі, Азії, Австралії, Африці, Північній Америці, а також в Тихому, Атлантичному, Індійському океанах, а також в районах Арктики та Антарктиди.

В Україні місячне затемнення 28 жовтня 2023 року можна буде спостерігати за умови, що погода вночі буде ясною. Щоб побачити його, не потрібно жодного спеціального обладнання - потемніння поверхні Місяця буде видно неозброєним оком. Край Місяця під час затемнення здаватиметься темним, ніби від нього відкусили шматок. Інша частина буде вкрита світлою півтінню - її поверхня лише злегка потемніє.

Це місячне затемнення, яке покриє приблизно 6% поверхні Місяця тінню Землі, стане найбільшим затемненням до 2025 року. Хоча це явище не є надзвичайно видовищним, воно варто вашої уваги.

Місячні затемнення іноді можуть впливати на емоційний стан людей, викликаючи різні відчуття, такі як тривога, недовірливість, пригніченість, або навіть збудливість і агресивність, залежно від індивідуальних особливостей.

Деякі люди, зокрема серцеві хворі і гіпертоніки, можуть відчувати вплив місячного затемнення на своє здоров'я через стрибки тиску та порушення серцевої роботи.

Астрологи вважають, що місячні затемнення можуть вносити як позитивні, так і негативні зміни у життя людини. Затемнення в жовтні 2023 року відбудеться в знаку Тельця, тому може звертати увагу на теми фінансів, воєн і криз.

Під час місячних затемнень також можуть виникати непередбачувані події, такі як збої електроприладів, втрати важливих речей та інші негаразди, тож слід бути пильними. Деякі люди також можуть відчути дежавю – відчуття повторюваних подій. У такому випадку, можливо, важливо розглянути минулі помилки та уникнути їх повторення.

Під час місячних затемнень рекомендується утримуватися від необдуманих дій, сварок, звинувачень, перенапруження та ризикових кроків. Також варто утримуватися від важливих рішень, які стосуються нових робіт, операцій, а також ремонтів і переміщень.

Замість цього цей період можна використовувати для саморефлексії, планування нових проєктів, знайомств і росту. Є велика можливість наповнити цей час позитивом та внутрішнім зростанням.

Бажаємо вам вдалих спостережень і позитивних змін під час цього місячного затемнення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: