Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Найпопулярніші схеми телефонних шахраїв

Найпопулярніші схеми телефонних шахраїв фото
До вашої уваги поради від експерта, згідно з якими ви зрозумієте, що говорите із шахраєм. 

Повідомля mynizhyn, посилаючись на storinka.com.ua.

Телефонні шахраї намагаються прикинутися чесними, але є певні фрази, які можуть видати їхні справжні наміри. Якщо вам потрапить такий дзвінок, важливо знати, на що звертати увагу. Експерт попереджає про те, що шахраї часто використовують схеми, пов'язані з близькими, фінансовими операціями та конфіденційністю.

Шахраї часто починають розмову з історіями про біди, що трапилися з вашими близькими, щоб викликати паніку та спокусити на дії. Якщо вас просять переказати гроші для родича або повідомляють про біду, не йдіть у паніку. Краще скиньте дзвінок і передзвоніть близькій людині, щоб переконатися, що все гаразд.

Ще однією поширеною схемою є псевдооперація за вашими банківськими рахунками. Шахраї можуть видавати себе за співробітників банку та вимагати особисті дані або коди, що підтверджують. Експерт нагадує, що банк ніколи не питатиме вас такі дані, тому при почутих фразах потрібно одразу завершити розмову.

Також слід бути обережними, якщо вам повідомляють, що розмова є конфіденційною і не можна розголошувати її зміст. Це може бути ще однією ознакою шахрайства. Коли ви спілкуєтеся з офіційними представниками банків або організацій, вони завжди попереджають, що розмова записується для безпеки, тому немає повної конфіденційності. Якщо почуєте подібну фразу, будьте пильні.

Важливо пам'ятати, що у разі сумнівів краще завершити розмову та зв'язатися з банком або вашими близькими, щоб перевірити інформацію та отримати пораду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: