Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вони небезпечні: Уникайте цього кухонного приладдя!

Вони небезпечні: Уникайте цього кухонного приладдя! фото

Кожна кухня наповнена різноманітними аксесуарами, але деякі з них можуть становити потенційну загрозу для вашого здоров'я. Хімікиня Сільвія Панек розкрила три види кухонного приладдя, які варто уникати і запропонувала безпечні альтернативи.

Перш за все, експерт радить утриматися від придбання популярних сьогодні аксесуарів із чорного нейлону, таких як шумівки, лопатки чи половники. Незважаючи на стильний вигляд, вони можуть бути потенційно небезпечними для здоров'я.

Панек наголошує, що в деяких країнах ці інструменти навіть заборонені через міграцію первинних ароматичних амінів до їжі. Ці аміни можуть бути токсичними і навіть призвести до смерті при контакті з організмом. Ознаки отруєння включають задишку, посиніння губ та втрату свідомості.

Також варто уникати використання пластикових контейнерів, особливо тих, що піддаються впливу високих температур. Це може стосуватися навіть тих ємностей, які вказують на придатність для мікрохвильової печі.

Експертка також висловлює застереження щодо кухонного приладдя, яке контактує з їжею та продається на платформах типу Aliexpress. Її думка полягає в тому, що схвалення для продажу не гарантує повної безпеки.

Замість цього, рекомендується використовувати сталеві та емальовані інструменти як безпечну альтернативу, уникати чорного нейлону та оберігати себе від пластикових виробів під впливом тепла.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: