Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Орхідеї будуть квітнути завжди: прості рецепти для стимулювання цвітіння

Орхідеї будуть квітнути завжди: прості рецепти для стимулювання цвітіння фото

Орхідеї вже давно стали улюбленцями наших підвіконь, завдяки своїй екзотичній красі. Сьогодні вони вже не вважаються надто ніжними або примхливими рослинами, але, якщо йдеться про їх цвітіння, тут трошки складніше. Давайте розглянемо два простих та ефективних рецепти, які допоможуть вашим орхідеям зацвісти в повному розмаїтті.

Банановий чай: пожива для краси

На сторінці Orchids Tips and Tricks на Facebook одна господиня поділилася чудовим методом стимулювання цвітіння орхідеї. Вона запропонувала використовувати банановий чай та рисовий відвар для підживлення фаленопсисів.

Бананова шкірка, насичена калієм, фосфором та кальцієм, виявилася чудовим джерелом поживних речовин. Для приготування чаю з бананової шкірки, залийте свіжу шкірку водою на 48 годин, а потім розбавте отриманий настій чотирма частинами води. Або можна висушити шкірку на сонці протягом двох днів, подрібнити її в порошок та додати у горщик з орхідеями.

Рисова вода: енергія для росту

Рисова вода – ідеальний засіб для стимулювання росту орхідеї. Заповніть невелику кількість рису будь-якого сорту водою на 30 хвилин чи більше, процідіть отриману воду та залиште її ферментуватися протягом тижня. Розчин рекомендується розбавити водою через тиждень у рівних пропорціях і обприскувати коріння та листя орхідеї.

Ці прості та ефективні рецепти допоможуть вашим орхідеям розквітати в повному розмаїтті. Спробуйте та насолоджуйтесь красою своїх рослин!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: