Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Кроти на дачі: Екологи пояснюють, чому вбивство - не найкращий варіант

Кроти на дачі: Екологи пояснюють, чому вбивство - не найкращий варіант фото

Багато власників садових ділянок та городів вважають, що кроти можуть завдати шкоди рослинам і, внаслідок цього, вживають різноманітні, іноді жорстокі методи їх вигнання. Проте, екологи переконують, що це не є оптимальним виходом.

Нещодавно Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) провів опитування серед 100 сільських жителів, і всі вони висловили думку, що кроти шкодять корінню рослин і слід їх вбивати. КЕКЦ визначає такий підхід як приклад жорстокості та екологічної неграмотності.

"Кріт належить до комахоїдних, тому всі розповіді про те, що він нібито харчується корінням овочів, є дурістю. Кріт так само не може їсти коріння, як коза не може їсти м’ясо. Навпаки, кроти приносять селянам велику користь, оскільки полюють на шкідливих комах та їхні личинки - травневих жуків, капустянок, коваликів та гусениць, які можуть завдати шкоди врожаю.

Однак багато людей безпідставно винуватять кротів і вдаються до жорстоких методів їхнього винищення, щоб потім стикатися із проблемами, які створюють шкідники. Наприклад, в Німеччині кротів вважають корисними і охороняють.

Незважаючи на те, що кроти можуть трохи зіпсувати газони, користь від їхньої присутності виявляється важливішою, ніж може здатися. Вони не лише регулюють кількість шкідливих комах, але й забезпечують аерацію ґрунту. За добу кроти можуть створити ходи завдовжки до 50 метрів, виносячи на поверхню ґрунт, збагачений різними мікроелементами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: