Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

П'ять кроків проти домашнього насильства

П'ять кроків проти домашнього насильства фото

Домашнє насильство – це серйозний виклик, але ми можемо долати його шляхом невеличких, але важливих кроків.

У кожному куточку нашого суспільства можуть траплятися ситуації, які вимагають нашої уваги та втручання. У цій статті ми розглянемо п'ять простих та ефективних кроків, які можуть допомогти вам або вашим близьким, які страждають домашнього насильства.

Давайте разом подолаємо цей негатив та створимо безпечне середовище для кожного.

1. Викликайте поліцію: Перший і найважливіший крок - викликати поліцію, набираючи 102. Правоохоронці вміють реагувати на екстрені ситуації, припиняти насильство та допомагати постраждалим. Спеціальний мобільний додаток для жінок з кнопкою "SOS" - чудовий засіб, що дозволяє швидко зв'язатися з поліцією та автоматично визначає місцезнаходження потерпілої особи через геолокацію.

2. Зафіксовуйте: Мобільний телефон – ваш союзник. Фотографії, відео чи аудіозаписи подій можуть допомогти поліції правильно кваліфікувати злочин. Ці докази можуть стати корисними в подальшому судовому розгляді.

3. Привертайте увагу: Якщо ви чуєте крики чи грюкіт, не залишайтеся байдужими. Пробуйте звернутися за допомогою до сусідів або перехожих. Розкажіть, що ви чули та побачили, і попросіть викликати поліцію або зафіксувати події на телефон, якщо цього не можна зробити вами.

4. Рекомендуйте звертатися по допомогу: Нагадайте потерпілій особі, що підтримка доступна, і їй просто потрібно звернутися за допомогою. Назвіть гарячу лінію 1547 для консультацій чи допомоги. Знайдіть місцеві установи, які займаються домашнім насильством, і передайте контактні дані. Запропонуйте супровід до поліції, суду чи адвоката, якщо це необхідно.

5. Звертайтеся за допомогою: Якщо ви стали свідком насильства або самі потерпіли від нього, не бійтеся звертатися за допомогою. Викликайте поліцію за номером 102 або звертайтеся до мобільних бригад соціально-психологічної допомоги через сайт "Розірви коло". Гарячі лінії 1547 та 116 123 працюють цілодобово та допомагають анонімно.

Найважливіше – не залишайтеся байдужими. В Україні існує інфраструктура допомоги, щоб захистити тих, хто постраждав від домашнього насильства. Простий крок може змінити життя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: