Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міжнародні та державні свята в квітні 2024 року

Міжнародні та державні свята в квітні 2024 року фото

У цьому весняному місяці українці матимуть можливість відпочити лише у суботу та неділю, оскільки немає офіційних державних свят. Зазначимо, що в деяких регіонах можливі зміни у робочому графіку через місцеві святкові події.

Відповідно до законодавства, кількість вихідних днів у квітні 2024 року буде обмежена, адже закон "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" продовжено ще на 90 днів з 6 лютого 2024 року. Це означає, що додаткових вихідних, окрім субот та неділь, у цьому місяці не передбачено.

Таким чином, українці будуть працювати з 1 по 5, з 8 по 12, з 15 по 19, та з 22 по 26 квітня. Відпочинок наступає 6-7, 13-14, 20-21, та 27-28 квітня.

Варто відзначити, що крім державних свят, у квітні припадають і міжнародні та професійні свята, які також варто враховувати у плануванні подій та відпочинку.

Звертаючи увагу на календар міжнародних та державних свят у квітні 2024 року, можна відзначити такі події:

1 квітня – День народження долара, День розчинної кави, Міжнародний день птахів (День орнітолога), День сміху;
5 квітня – День укладення першої Конституції України;
12 квітня – День скаута в Україні, День працівників ракетно-космічної галузі України;
20 квітня – День вдячності волонтерам, День навколишнього середовища, або День довкілля в Україні;
28 квітня – Вхід Господній до Єрусалима (у народі Вербна неділя), що є важливим церковним святом, що прив'язане до Великодня.

Це також час для церковних свят. Одним із найважливіших з них є Вербна неділя, що відзначається у неділю перед Великоднем. У 2024 році це свято відзначатиметься 28 квітня.

Нагадаємо, що у квітні триватиме і Великий піст, що почався 18 березня. Це час духовної підготовки до Великодня, коли віряни дотримуються посту та відмовляються від споживання м'ясних продуктів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: