Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Просте підживлення помідорів: як позбутися фітофтори легко та швидко

Просте підживлення помідорів: як позбутися фітофтори легко та швидко фото

У кожного городника є мрія виростити великий урожай томатів. Однак ця культура зазвичай страждає від хвороб, особливо від фітофтори. Та виявляється, є простий і дешевий спосіб, як позбутися від цієї хвороби - копійчаний засіб з аптеки, яким користуються навіть професіонали.

Фітофтора є однією з найсерйозніших загроз для помідорів та інших рослин, що належать до сімейства пасльонових. Боротьба з цією хворобою часто буває дуже складною. Але досвідчені городники використовують для цього доступний аптечний засіб, який вже давно довів свою ефективність. Мова йде про йод.

Якщо вам потрібно швидко позбутися фітофтори на помідорах, варто запам'ятати просту інструкцію.

Для приготування суміші необхідно взяти 10 літрів (відро) води та 20 крапель йоду. Вода повинна бути чистою, без домішок, які можуть навіть завдати шкоди рослинам.

Суміш наносять за допомогою розпилювача, зосереджуючись на нижній частині стебла та листках. Також радять розпилити частину розчину на грунт під рослиною.

Процедуру рекомендується повторювати раз на тиждень або після дощу, оскільки фітофтора швидко розповсюджується в умовах високої вологості повітря. Ключовим фактором боротьби є частота підживлення.

Важливо! Не перевищуйте рекомендовану кількість йоду, що може призвести до пошкодження помідорів. Під час обробки використовуйте захисні рукавиці та фартух.

Якщо помітили, що деякі кущики вже уражені фітофторою, їх слід якнайшвидше видалити та викинути подалі від городу, щоб уникнути поширення хвороби. Навіть краще спалити заражені стебла.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: