Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як вивести плями від пилку та соку кульбаби: ефективні методи

Як вивести плями від пилку та соку кульбаби: ефективні методи фото

З появою перших квітів, багато хто стикається з проблемою плям від пилку та соку рослин, які важко виводяться.

Поява цих забруднень може здатися справжньою неприємністю, проте не варто відчаюватися і викидати річ. Деякі народні методи можуть допомогти вам швидко та ефективно видалити такі плями.

Найбільш неприємною проблемою весняного періоду є плями від соку та пилку кульбаби. Вони можуть глибоко вбитися в тканину і залишатися навіть після кількох прань. Проте деякі народні засоби можуть допомогти вам з цим впоратися.

Господарське мило є чудовим засобом для видалення свіжих плям. При з'явленні плям рясно натріть їх милом і залиште у воді на кілька годин. Потім ретельно потріть пляму руками й виперіть у пральній машині.

Розчин перманганату калію підходить для очищення кольорових речей. Для цього розчиніть марганцівку у теплій воді й замочіть одяг на декілька годин. Після цього виперіть річ вручну або в пральній машині.

Лимонний сік є природним відбілювачем і може використовуватися з білими тканинами. Розбавте свіжовичавлений сік лимона у воді, рясно змочіть ним плями та залиште на пів години перед пранням.

Спирт відмінно впорається з будь-якими важкими плямами, зокрема з соком кульбаби. Протріть забруднену ділянку спиртом і залиште на пів години перед пранням.

Перекис водню підходить для білих речей. Нанесіть розчин на пляму і залиште на 20-30 хвилин, після чого ретельно видаліть залишки ватяним диском і виперіть річ.

Якщо пляма з'явилася на верхньому одязі, варто підбирати засоби для чищення уважно, оскільки такі тканини зазвичай міцніші. Наприклад, для шкіряного одягу підійде олія, а куртку з тонкої тканини можна очистити за допомогою праски.

Застосовуючи ці прості поради, ви зможете легко і швидко позбутися неприємних плям від пилку та соку кульбаби на вашому одязі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: