Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як зібрати насіння петунії: Практичні поради та трюки

Як зібрати насіння петунії: Практичні поради та трюки фото

Існує безліч літніх квітів, але серед них петунія визнана однією з найпопулярніших. Її яскраве квітіння прикрасить будь-який сад або балкон. Хоча ця рослина не вимагає особливого догляду, збір її насіння може стати викликом через дрібний розмір. Однак наші поради зроблять цей процес простішим.

У посівний сезон насіння петунії коштує досить дорого. Тому багато садівників намагаються зібрати його самостійно. Деякі дачники вже знаходять цікавий метод, як це зробити з відцвілих квітів, щоб підготуватись до наступного сезону.

Важливо зауважити, що не з кожного сорту петунії вдасться зібрати насіння. Наприклад, махрові сорти розмножуються за допомогою живців, тому насіння у них не утворюється. Але зі звичайними сортами це не так складно.

Найкраще збирати насіння з петунії з середини червня до вересня. Обирайте одноколірні сорти, якщо вам потрібно зберегти однаковий колір квітіння.

Як саме зібрати насіння?

Почекайте, доки квітка повністю зів'яне й засохне, а потім обережно відірвіть її. На місці квітки утвориться зелена "коробочка" з насінням.

Не поспішайте її чіпати. Почекайте, доки коробочка засохне та змінить колір на жовто-коричневий. Потім ви можете відірвати її й залишити вдома для дозрівання.

Через тиждень коробочка повинна стати сухою (зверніть увагу на темно-коричневий колір). Тоді ви можете відкрити її й зібрати насіння. Розкладіть його на рівну поверхню для підсушування ще кілька днів і зберігайте до наступного сезону в паперовому пакетику.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: