Як зібрати насіння петунії: Практичні поради та трюки

Існує безліч літніх квітів, але серед них петунія визнана однією з найпопулярніших. Її яскраве квітіння прикрасить будь-який сад або балкон. Хоча ця рослина не вимагає особливого догляду, збір її насіння може стати викликом через дрібне розмір. Однак наші поради зроблять цей процес простішим.

Існує безліч літніх квітів, але серед них петунія визнана однією з найпопулярніших. Її яскраве квітіння прикрасить будь-який сад або балкон. Хоча ця рослина не вимагає особливого догляду, збір її насіння може стати викликом через дрібний розмір. Однак наші поради зроблять цей процес простішим.

У посівний сезон насіння петунії коштує досить дорого. Тому багато садівників намагаються зібрати його самостійно. Деякі дачники вже знаходять цікавий метод, як це зробити з відцвілих квітів, щоб підготуватись до наступного сезону.

Важливо зауважити, що не з кожного сорту петунії вдасться зібрати насіння. Наприклад, махрові сорти розмножуються за допомогою живців, тому насіння у них не утворюється. Але зі звичайними сортами це не так складно.

Найкраще збирати насіння з петунії з середини червня до вересня. Обирайте одноколірні сорти, якщо вам потрібно зберегти однаковий колір квітіння.

Як саме зібрати насіння?

Почекайте, доки квітка повністю зів'яне й засохне, а потім обережно відірвіть її. На місці квітки утвориться зелена "коробочка" з насінням.

Не поспішайте її чіпати. Почекайте, доки коробочка засохне та змінить колір на жовто-коричневий. Потім ви можете відірвати її й залишити вдома для дозрівання.

Через тиждень коробочка повинна стати сухою (зверніть увагу на темно-коричневий колір). Тоді ви можете відкрити її й зібрати насіння. Розкладіть його на рівну поверхню для підсушування ще кілька днів і зберігайте до наступного сезону в паперовому пакетику.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: