Завантаження ...
Новобудови Києва

Великдень 2024: чи отримають українці додаткові вихідні?

Великдень 2024: чи отримають українці додаткові вихідні? фото

В цьому році Великдень, одне з найбільших християнських свят, припадає на 5 травня. Згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю, у неділю, яка настає після Великодня, українці мають додатковий вихідний день.

Але чи отримають вони цього року можливість насолодитися додатковим відпочинком, коли в країні триває повномасштабна війна?

Варто зазначити, що під час дії воєнного стану (який був подовжений президентом України Володимиром Зеленським до 13 травня 2024 року) додаткові вихідні скасовуються. Отже, більшість українців у понеділок, 6 травня, можуть повернутися на роботу. Однак деякі роботодавці можуть надати своїм працівникам додаткові вихідні, це залежить від політики кожної конкретної компанії.

Окрім Великодня, з цим святом пов'язані й інші важливі християнські свята, такі як Вознесіння, День святого Духа і Трійця (або Зелені свята). З них офіційний вихідний припадає лише на останнє.

Трійцю 2024 року українці будуть святкувати у неділю, 23 червня, що означає, що в понеділок, 24 червня, також можливо буде додатковий вихідний. Однак, чи буде він наданий, наразі залишається невідомим, оскільки все залежить від подальшого розвитку ситуації з воєнним станом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: