Завантаження ...
Новобудови Києва

Як зробити помідори м’ясистими й солодкими: найкращі добрива та підживлення

Як зробити помідори м’ясистими й солодкими: найкращі добрива та підживлення фото

Після висаджування помідорів у відкритий ґрунт їх обов'язково потрібно підживлювати, щоб виростити великі, м’ясисті та солодкі плоди.

Нижче розповідаємо, яке добриво найкраще підходить для томатів та чим підживлювати рослини для досягнення найкращих результатів.

Підживлення розсади помідорів після висаджування у відкритий ґрунт

Перше підживлення слід проводити після того, як розсада добре укоріниться, приблизно на десятий день після висаджування у відкритий ґрунт. Як тільки ви помітите, що помідори почали активно рости, з’являються нові листочки, це означає, що рослини зміцніли і готові до першого підживлення.

Вибирати добрива слід за потребами рослин, що можна визначити за їх зовнішнім виглядом. Якщо розсада має тонкі стебла й невелике листя, це свідчить про нестачу азоту. У такому разі перше підживлення слід робити азотистими добривами, наприклад, комплексними добривами чи кальцієвою селітрою. Розводьте кальцієву селітру у воді в пропорції 10 грамів на 10 літрів води.

Якщо томатам не вистачає кальцію, на верхівках рослин може з’являтися гниль. Це свідчить про надлишок калію. Коли помідори мають товсте стебло і велике листя, азотні добрива не підходять, слід використовувати підживлення з умістом калію, кальцію та фосфору.

Для того, щоб томати були м’ясистими й мали правильну форму, їх підживлюють сумішшю добрив. Таке підживлення краще вносити, коли вже є зав’язь.

Підживлення помідорів для солодких і м’ясистих плодів

Щоб помідори були цукровими та м’ясистими, підживлення слід проводити тоді, коли плоди починають наливатися, у суху ясну погоду. Для приготування добрива знадобляться вода і пресовані пекарські дріжджі. На п’ять літрів води візьміть 10 грамів дріжджів, півсклянки цукру та 50 грамів сінної палички.

Розчиніть дріжджі, цукор та сінну паличку у воді і добре перемішайте. Настоювати рідину не потрібно, одразу зробіть обприскування помідорів. Таке підживлення можна повторювати кожні два-три тижні. Завдяки цьому помідори виростуть цукровими та м’ясистими.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: