Завантаження ...
Новобудови Києва

Як зібрати врожай кабачків відрами: простий секрет від досвідчених городників

Як зібрати врожай кабачків відрами: простий секрет від досвідчених городників фото

Для диво-добрива знадобиться лише 30 крапель доступного аптечного засобу й 10 літрів води.

Кабачки – один із найулюбленіших овочів українців. З них можна приготувати безліч смачних і корисних страв, які не шкодять фігурі та містять безліч вітамінів і корисних сполук для нашого організму. Ці овочі по праву можна назвати суперфудом. Дізнайтеся, як стимулювати ріст і розвиток кабачків та як уникнути пустоцвітів.

Як обприскати кабачки, щоб не було пустоцвітів: поради досвідчених городників

Кабачки – культура досить невибаглива у вирощуванні, але для того, щоб уникнути пустоцвітів і забезпечити стійкість до хвороб, їй необхідно підживлення. Завдяки цьому навіть з невеликої грядки можна зібрати багато відер кабачків.

Досвідчені городники рекомендують використовувати саморобне добриво на основі борної кислоти та йоду. Цей розчин зміцнює імунітет рослини та підвищує її урожайність. Секрет полягає у тому, що добриво складається з екологічно чистих компонентів. Борна кислота сприяє формуванню плодів, запобігаючи появі пустоцвітів, а йод діє як природний антисептик, захищаючи рослину від грибків та бактерій. Додавання сироватки підживлює кабачки кальцієм.

Інгредієнти для приготування розчину:

  • 10 літрів теплої води
  • 1/2 чайної ложки борної кислоти
  • 30 крапель йоду
  • 1 літр сироватки (за наявності)

Для приготування розчину візьміть трохи теплої води й розчиніть у ній борну кислоту. Перелийте цей розчин у відро з водою, додайте 30 крапель йоду та добре перемішайте. Якщо є сироватка, додайте її та знову ретельно розмішайте. Дайте розчину повністю охолонути.

Перелийте розчин у пляшку з пульверизатором і рівномірно обприскайте кабачки, обробляючи кожен листочок. Найкраще проводити обприскування вранці або ввечері, коли немає прямого сонячного проміння, щоб не спалити листя. Використовуйте розчин одразу після приготування, бо через кілька годин він втратить свою ефективність.

Щоб забезпечити максимальний ефект і уникнути пустоцвітів, обробку рекомендується проводити раз на 14 днів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: