Завантаження ...
Новобудови Києва

Народні прикмети про гроші: що радили наші предки

Народні прикмети про гроші: що радили наші предки фото

У наших предків було багато народних прикмет, пов’язаних з грошима. Вони вірили, що правильне поводження з фінансами може вплинути на матеріальний добробут.

Перерахування грошей

Наші пращури завжди радили перераховувати купюри перед тим, як покласти їх до гаманця. Вважалося, що таким чином гроші будуть "невичерпними".

Занедбаний гаманець і порвана кишеня

Фінанси не "прийдуть" до занедбаного гаманця чи порваної кишені. У давнину вірили, що дірка в кишені призводить до "втрати" грошей. Порожній гаманець також асоціювався з бідністю. Останню купюру чи монету ніколи не віддавали, залишаючи всередині для залучення нових грошей.

Сміття і борги після заходу сонця

Щоб гроші водилися в домі, заборонялося виносити сміття після заходу сонця та віддавати борги ввечері. Це радили робити лише вранці. Для збереження "грошового талану" за будь-яку подаровану річ (кошеня, цуценя, рослину) давали одну монету.

Крихти зі столу

Наші пращури вірили, що змітати крихти зі столу долонею – це вірний шлях до голоду і бідності.

Хліб і сіль у борг

Чужинцям не давали в борг хліб чи сіль, адже з ними могли віддати й фінансове везіння. Щоб боргове ярмо не затягувалося на довгі роки, кошти у понеділок не позичали та не просили.

Порожні пляшки на столі

Під час застілля на столі не можна залишати порожні пляшки, бо це веде до нещастя і злиднів.

Астрологія, тарологія, нумерологія, ворожіння, мольфарство і екстрасенсорика не є науками, і передбачення не завжди справджуються на 100%. Інформація часто має розважальний характер, тому її слід сприймати не серйозно, а лише як імовірність подій. Кожна людина може змінити своє життя на краще, маючи силу духу та натхнення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: