Завантаження ...
Новобудови Києва

Як забезпечити великий і солодкий урожай кавунів: поради для підживлення в червні

Як забезпечити великий і солодкий урожай кавунів: поради для підживлення в червні фото

Кожен досвідчений городник знає свої секрети вирощування великих і солодких кавунів.

Ця культура досить вибаглива, адже потребує гарного освітлення, тепла та захисту від вітру. Щоб отримати щедрий урожай, важливо не лише створити відповідні умови, а й правильно підживлювати кавуни.

Підживлення кавунів у червні

На початку росту найкращим добривом для кавунів стане спеціальний компост. Це суміш гною, землі та залишків бур’янів. Для його приготування можна складати купу з бур’янів, картопляного лушпиння та інших органічних відходів і витримувати її 12 місяців. Після готовності компост змішують із верхнім шаром ґрунту.

Компост необхідно вносити постійно, як у період росту, так і під час плодоношення культури. Якщо компосту немає, можна використати розчин гною. Для цього потрібно взяти три кілограми коров’яку і залити відром води, витримати тиждень у темному місці. Перед використанням добриво слід розбавити водою.

Через місяць після висаджування кавуни можна підживити пташиним послідом. Не варто забувати також про нітрат амонію, суперфосфат і хлористий кальцій.

Перевірені народні методи підживлення

Дріжджі. Це чудовий стимулятор для росту та розвитку пагонів і кореневої системи. Для приготування добрива потрібно розчинити пакетик сухих дріжджів у 10 літрах води, настояти суміш 24 години. Важливо не перевищувати цей час, інакше від добрива не буде користі. Добриво вносять під коріння, намагаючись не поливати листя.

Деревний попіл. Це добриво необхідне кавунам під час цвітіння та формування зав’язі. Попіл містить фосфор та калій, необхідні баштанним культурам у цей період. Для приготування добрива потрібно 50 грамів попелу залити двома літрами окропу, настояти 8 годин. Надвечір цією сумішшю варто обприскати кавуни, не пропускаючи жодного листочка.

Йод. Використовується для зміцнення імунітету кавунів і захисту від грибкових захворювань. У відро води додають шість крапель йоду, добре перемішують і обприскують кавуни.

Забезпечуючи кавунам належне підживлення, ви зможете виростити великий і солодкий урожай, який порадує всю родину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: