Завантаження ...
Новобудови Києва

Всього два бюджетні підживлення вдвічі збільшують розмір полуниці — вносити в червні

Всього два бюджетні підживлення вдвічі збільшують розмір полуниці — вносити в червні фото

Садівники добре знають, що для отримання великого врожаю полуниці необхідно використовувати різноманітні стимулятори росту.

Натуральні добрива завжди були й будуть найкращими постачальниками поживних речовин.

Одними з найважливіших мінералів для полуниці в період формування плодів є кальцій, азот та магній. Щоб ваші ягоди отримали ці мікроелементи, дачники рекомендують два бюджетні підживлення.

Пташиний послід — відмінне органічне добриво для полуниці. Він містить високий рівень азоту, необхідного для швидкого зростання зеленої маси.

Для приготування такого добрива, візьміть одну частину пташиного посліду та розчиніть у двадцяти частинах води. Залиште суміш на 2-3 дні, періодично помішуючи. Отриманим розчином потрібно поливати полуницю раз на 2-3 тижні у вегетаційний період. Перед поливанням розведіть його у воді у пропорції 1:10.

Друге важливе для полуниці добриво — деревна зола. Вона багата на кальцій та магній, які покращують якість плодів і збільшують їх розмір.

Зола, отримана від спалювання деревини, підійде ідеально, важливо тільки, щоб у ній не було домішок пластику чи інших матеріалів. Її потрібно розкидати під кущами полуниці, уникаючи потрапляння на листя.

Можна також приготувати спеціальний розчин: на 10 літрів води візьміть 200 грамів золи, перемішайте і настоюйте тиждень. Поливайте цим добривом раз на місяць.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете вдвічі збільшити розмір вашої полуниці та насолоджуватися багатим врожаєм.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: