Всього два бюджетні підживлення вдвічі збільшують розмір полуниці — вносити в червні

Садівники добре знають, що для отримання великого врожаю полуниці необхідно використовувати різноманітні стимулятори росту.

Садівники добре знають, що для отримання великого врожаю полуниці необхідно використовувати різноманітні стимулятори росту.

Натуральні добрива завжди були й будуть найкращими постачальниками поживних речовин.

Одними з найважливіших мінералів для полуниці в період формування плодів є кальцій, азот та магній. Щоб ваші ягоди отримали ці мікроелементи, дачники рекомендують два бюджетні підживлення.

Пташиний послід — відмінне органічне добриво для полуниці. Він містить високий рівень азоту, необхідного для швидкого зростання зеленої маси.

Для приготування такого добрива, візьміть одну частину пташиного посліду та розчиніть у двадцяти частинах води. Залиште суміш на 2-3 дні, періодично помішуючи. Отриманим розчином потрібно поливати полуницю раз на 2-3 тижні у вегетаційний період. Перед поливанням розведіть його у воді у пропорції 1:10.

Друге важливе для полуниці добриво — деревна зола. Вона багата на кальцій та магній, які покращують якість плодів і збільшують їх розмір.

Зола, отримана від спалювання деревини, підійде ідеально, важливо тільки, щоб у ній не було домішок пластику чи інших матеріалів. Її потрібно розкидати під кущами полуниці, уникаючи потрапляння на листя.

Можна також приготувати спеціальний розчин: на 10 літрів води візьміть 200 грамів золи, перемішайте і настоюйте тиждень. Поливайте цим добривом раз на місяць.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете вдвічі збільшити розмір вашої полуниці та насолоджуватися багатим врожаєм.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: