Завантаження ...
Новобудови Києва

Названо найкращі декоративні кущі для дачної ділянки! Топ-10 невибагливих чагарників

Названо найкращі декоративні кущі для дачної ділянки! Топ-10 невибагливих чагарників фото

Для того, щоб ваша присадибна ділянка виглядала гарно, не обов'язково використовувати лише квіти.

Декоративні кущі також можуть бути чудовим рішенням. Вони можуть використовуватися як окремі або групові посадки, живоплоти, фон для садових композицій тощо. Це чудовий матеріал для різноманітних дизайнерських експериментів з декоративного оформлення території.

Чагарники виконують безліч функцій у ландшафтному дизайні. Вони можуть прикрашати ділянку, захищати периметр альтанки або місця для відпочинку, замінювати дерева на невеликих площах, створювати живоплоти, а також оформлювати вхідну зону будинку чи використовуватися для бордюрів.

Садівники визначили найкращі невибагливі декоративні чагарники, які здатні прикрасити дачну ділянку та територію біля будинку:

Бирючина (звичайна)

Фото: Розсадник декоративних рослин «Зелена Бухта» - Бирючина звичайна

Цей чагарник часто використовується ландшафтними дизайнерами для створення живих огорож, оформлення садових доріжок та декору квіткових клумб. Бирючина чудово пристосована до наших кліматичних умов, витримує температури до -30°C. Цвітіння чагарника триває з червня по серпень. Для підтримання акуратного вигляду рослину варто регулярно підстригати, експериментуючи з формами.

Вейгела

Фото: ДоброДар - Purpurea Victoria

Цей чагарник відомий своїм гарним цвітінням. Ніжні квіти розпускаються двічі на рік - навесні та наприкінці літа, цвітіння триває близько місяця. Спочатку квіти бліді, але з часом їхній колір стає яскравішим, змінюючи відтінки від червоного до рожевого, жовтого, білого або кремового. Вейгела не вибаглива до температури, потребує поливу лише в дуже спекотне літо.

Дейція

Фото: Дейція шорстка Deutzia scabra Pride of Rochester від розсадника

Цей чагарник цвіте з червня по липень. Він любить сонячні місця, не боїться загазованого повітря, має чудовий вигляд як в одиночних насадженнях, так і в якості живої огорожі біля дороги.

Спірея

Фото: Вікіпедія - Спірея

Спірея буває двох видів: один цвіте навесні (травень-червень), інший - влітку (липень-серпень). Можна підібрати рослини так, щоб забезпечити безперервне цвітіння. Гілки спіреї спадають каскадом, влітку на них з'являються маленькі витончені квіточки. Рослина невибаглива та витривала.

Форзиція

Фото: Agro-Market - Форзиція

Форзиція має ефектний вигляд з ранньої весни до пізньої осені. Її цінують за дуже раннє цвітіння: на голих гілках першими розпускаються жовті квіти, а потім з'являються зелені листочки. Восени листя набуває фіолетового, багряного та золотого відтінків.

Барбарис Тунберга

Фото: Ecoveles - Барбарис Тунберга

Цей універсальний чагарник часто використовується в ландшафтному дизайні та може слугувати живою огорожею. Найбільша перевага барбарису - збереження декоративних якостей протягом усього сезону. Рослина невибаглива, добре переносить посуху та морози.

Очиток

Фото: Profisad - Очиток Matrona

Ця рослина невибаглива і практично не потребує догляду. Стебла та листя очитків накопичують необхідну кількість вологи, рослина не боїться морозів і не схильна до хвороб. Очитки не лише декорують сад, але й є чудовими медоносами.

Сніжноягідник

Фото: Флоріум- Сніжноягідник Magic Berry

Цей чагарник часто використовується для озеленення скверів, парків та садових ділянок. Він чудово переносить забруднення повітря і задовольняється природними опадами. Плоди білого та рожевого кольору тримаються на гілках навіть під товстим шаром снігу.

Бересклет

Фото: Бересклет Форчуна «Emerald'n Gold» - Флора-спектр

Ця рослина добре переносить зиму. Залежно від виду, листя має різне забарвлення, особливо ефектно виглядає восени, коли багато рослин втрачають листя та в’януть. У цей період бересклет набуває червоного, жовтого, бронзового та пурпурного кольорів, прикрашаючи сад.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: