Завантаження ...
Новобудови Києва

Які прилади небезпечно підключати до генератора: поради експертів

Які прилади небезпечно підключати до генератора: поради експертів фото

У багатьох українців під час відключень світла виникає потреба у використанні генераторів.

Проте, деякі пристрої категорично не рекомендується підключати до них. Виявляється, це може призвести до поломки техніки через стрибки напруги або перевантаження генератора.

Побутова техніка, яку не варто підключати до генератора

Багато хто хоче користуватися холодильником, пральною машинкою, телевізором або комп'ютером навіть під час відключень світла. Але експерти застерігають: ці пристрої мають чутливу електроніку, яка може постраждати від нестабільної напруги генератора. Оскільки генератори найчастіше виробляють змінний струм, без стабілізатора є великий ризик пошкодження техніки.

Холодильник також не варто підключати до генератора, оскільки він потребує стабільного подання струму. Промислові обігрівачі, електричні плити та інші пристрої з високим рівнем споживання енергії також не рекомендується використовувати з генератором. Це може призвести до перевантаження і поломки генератора.

Особливо небезпечні для генератора пристрої з електричними моторами, такі як бензопили, електропили та електродрилі. Їх підключення часто провокує сплески напруги, що може пошкодити генератор.

Чутлива техніка та стабілізатори

Пристрої з датчиками температури, таймерами та іншими чутливими компонентами не призначені для роботи від генератора. Вони можуть неправильно функціонувати або взагалі вийти з ладу.

Використання стабілізатора напруги з генератором також має свої нюанси. Стабілізатор потрібен для забезпечення рівномірної подачі струму, але підключати його після генератора не рекомендується. Це може призвести до вимкнення генератора або поломки його захисного пристрою.

Які пристрої можна підключити до генератора

Плануючи придбання генератора, варто звернути увагу на його потужність. Для квартири зазвичай достатньо генератора потужністю 1-3 кВт. Генератор потужністю 1 кВт може забезпечити роботу холодильника та освітлення. Для більшої кількості приладів, таких як комп'ютер, телевізор або мікрохвильова піч, підійде генератор потужністю 3 кВт.

Пам'ятайте, що одночасно підключати до генератора можна лише 3 побутових прилади з невеликим або середнім рівнем споживання електрики. Якщо вам потрібно, щоб працював холодильник, комп'ютер і зарядка для телефону, генератора на 3 кВт вистачить.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: