Завантаження ...
Новобудови Києва

"Спасенні дощі" 10 липня: де українці зможуть знайти полегшення від спеки

"Спасенні дощі" 10 липня: де українці зможуть знайти полегшення від спеки фото

Синоптикиня Наталка Діденко поділилася прогнозом погоди на 10 липня, попередивши про посилення спеки в Україні.

Більшість регіонів України 10 липня очікують суху та спекотну погоду. Проте на північному сході країни, зокрема в Полтавській, Харківській та Сумській областях, можливі дощі з грозами.

Наталка Діденко повідомила про це на своїй сторінці у Facebook.

Локальні дощі також можливі найближчої ночі у західних областях. Крім того, деякі "спасенні дощі" можуть пройти 9 липня пізно ввечері вздовж смуги Харківщина-Полтавщина-Дніпропетровщина-Херсонщина. Однак на решті території країни зберігатиметься суха та спекотна погода.

Температура повітря 10 липня складе на заході та півночі +30+34 градуси, у центральних, південних та східних областях +33+37 градусів, місцями до +39 градусів.

У Києві 10 липня також буде сухо і спекотно з температурою повітря +30+33 градуси. Спека надалі посилиться. "Триватиме довго, але не вічно," – зазначила Наталка Діденко.

За її словами, пік спеки очікується 14-17 липня.

Нагадаємо, раніше Укргідрометцентр повідомив, що найближчими днями, з 9 по 12 липня, в Україні очікується спекотна погода. Місцями температура повітря перевищить 40 градусів. Невелике полегшення у вівторок, 9 липня, принесуть короткочасні дощі та грози у західних та східних областях. Невеликі опади можливі 10 липня вдень у Житомирській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та в Криму. На решті території України опадів не очікується.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: