Завантаження ...
Новобудови Києва

Як змусити орхідею квітнути навіть в спеку: секрет молочного добрива

 Як змусити орхідею квітнути навіть в спеку: секрет молочного добрива фото

Влітку орхідеї потребують особливого догляду та якісного підживлення, аби пережити спекотні дні та продовжувати радувати око пишним цвітом.

Досвідчені садівники рекомендують використовувати продукти, які є у кожному домі, як, наприклад, молоко. Це природне джерело кальцію та мікроелементів, що значно покращує стан орхідей.

Чому молоко?

Молоко містить кальцій, а також інші важливі мікроелементи, які зміцнюють кореневу систему та покращують загальний стан рослин. Воно здатне забезпечити орхідеї необхідними поживними речовинами протягом усього літа та навіть після нього.

Як приготувати молочне добриво?

Приготування добрива з молока дуже просте:

  • Візьміть 1 літр свіжого коров'ячого молока.
  • Розведіть його з водою у пропорції 1:4, тобто на одну частину молока додайте чотири частини води.
  • Добре перемішайте розчин.
  • Як застосовувати молочне добриво?

Поливати орхідеї таким добривом радять не частіше одного разу на місяць. Важливо не переборщити з частотою, адже надмірна волога може спричинити розвиток грибкових захворювань та погіршення стану ґрунту. Перед застосуванням молочного розчину обов'язково полийте орхідею звичайною водою, щоб зволожити субстрат.

Завдяки такому підживленню орхідеї отримують всі необхідні мікроелементи і корисні речовини, що дозволяє їм зростати здоровими та квітнути пишно навіть у найсильнішу спеку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: