Завантаження ...
Новобудови Києва

Чому ваша кішка спить поряд з вами: більше, ніж просто любов

Чому ваша кішка спить поряд з вами: більше, ніж просто любов фото

Кішки, хоча і відомі своєю незалежністю, часто обирають спати поряд зі своїм господарем. Що ж це насправді означає?

Експертка ініціативи AnimalWised Емі МакКріді пояснює, що кішки дуже люблять тепло. Це може бути причиною, чому вони обирають спати поруч з людиною, яка вже спить. Їм просто потрібне додаткове тепло, яке не завжди можуть забезпечити їхні власні шерстяні покриви.

Це особливо помітно в регіонах з прохолодним кліматом, де навіть довга шерсть не завжди справляється із завданням зігрівання. У таких випадках ваше тіло стає ідеальним джерелом тепла. Часто кішка не тільки спить поруч, але й може лягти прямо на вас, шукаючи максимальний комфорт.

На YouTube-каналі AnimalWised також можна знайти відео, що підтверджує, що кішки, хоча й виглядають грайливими, можуть спати до 15 годин на добу. Вони часто вибирають найбільш зручні місця, такі як м’яке ліжко, і тому прагнуть знайти найкраще місце для сну.

Емі також зазначає, що кішки завжди перебувають у настороженому стані, навіть коли здається, що вони розслаблені. Їх взаємини з людьми важливі для них, і якщо кіт почувається в безпеці поруч з вами, він може вибрати ваше ліжко для сну.

Крім того, кішки активні переважно в сутінках, і вночі вони можуть шукати додаткове відчуття безпеки. Тому вони лягають поряд з господарем, відчуваючи захист від потенційних небезпек.

Кішка також може демонструвати свою прив’язаність до вас. Якщо вона достатньо довіряє вам і відчуває прив’язаність, то може "дозволити" спати поруч. Якщо кіт залазить на ліжко і лащиться об вас, це може свідчити про те, що він вважає це місце своїм, що є одним з аспектів мічення території.

Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: