Завантаження ...
Новобудови Києва

Що означає значок "E" на вашому телефоні: як вирішити проблему зі швидкістю інтернету

Що означає значок "E" на вашому телефоні: як вирішити проблему зі швидкістю інтернету фото

Коли на екрані вашого смартфона з'являється значок "E", це сигналізує про погіршення якості мобільного зв'язку. Що означає цей символ і чому він дедалі частіше з'являється у телефонах українців?

Літера "E" на вашому телефоні вказує на те, що ви підключені до мережі EDGE, яка є проміжною між 2G і 3G. Максимальна швидкість EDGE не перевищує 384 кбіт/с. Хоча цього достатньо для завантаження текстових повідомлень, для перегляду відео чи фото це може бути недостатньо. Зображення та відео можуть відображатися з низькою роздільною здатністю, а програвання буде дуже повільним.

Такий стандарт зв'язку найчастіше зустрічається в місцях з поганим покриттям сучаснішими мережами, таких як дороги між населеними пунктами, віддалені села, степи, гори, густі ліси і гори. Літера "E" може також з'являтися в умовах великого навантаження на базові станції або у випадках, коли сигнал заглушується різними перешкодами, такими як ліфти або підвальні приміщення.

Якщо ви раптом помітили, що ваш мобільний інтернет погіршився і з'явився значок "E", ви можете спробувати такі рішення:

  • Перезавантаження мобільного інтернету: Увімкніть режим польоту на кілька секунд, а потім вимкніть його. Це може допомогти відновити зв'язок і переключити ваш смартфон на більш швидкісну мережу.
  • Зміна типу мережі: Перейдіть у налаштування телефону, знайдіть розділ "Мобільні дані та SIM-карти", виберіть "Переважний тип мережі" і змініть його на "3G/2G".
  • Вибір оператора: У тому ж розділі налаштувань SIM-карти можна вибрати оператора вручну замість автоматичного.

Якщо ці заходи не допомогли і значок "E" продовжує з'являтися, можливо, проблема полягає в операторі зв'язку. Спробуйте змінити оператора, якщо проблема постійно виникає в одному і тому ж місці.

Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: