Що означає значок "E" на вашому телефоні: як вирішити проблему зі швидкістю інтернету

Коли на екрані вашого смартфона з'являється значок "E", це сигналізує про погіршення якості мобільного зв'язку.

Коли на екрані вашого смартфона з'являється значок "E", це сигналізує про погіршення якості мобільного зв'язку. Що означає цей символ і чому він дедалі частіше з'являється у телефонах українців?

Літера "E" на вашому телефоні вказує на те, що ви підключені до мережі EDGE, яка є проміжною між 2G і 3G. Максимальна швидкість EDGE не перевищує 384 кбіт/с. Хоча цього достатньо для завантаження текстових повідомлень, для перегляду відео чи фото це може бути недостатньо. Зображення та відео можуть відображатися з низькою роздільною здатністю, а програвання буде дуже повільним.

Такий стандарт зв'язку найчастіше зустрічається в місцях з поганим покриттям сучаснішими мережами, таких як дороги між населеними пунктами, віддалені села, степи, гори, густі ліси і гори. Літера "E" може також з'являтися в умовах великого навантаження на базові станції або у випадках, коли сигнал заглушується різними перешкодами, такими як ліфти або підвальні приміщення.

Якщо ви раптом помітили, що ваш мобільний інтернет погіршився і з'явився значок "E", ви можете спробувати такі рішення:

  • Перезавантаження мобільного інтернету: Увімкніть режим польоту на кілька секунд, а потім вимкніть його. Це може допомогти відновити зв'язок і переключити ваш смартфон на більш швидкісну мережу.
  • Зміна типу мережі: Перейдіть у налаштування телефону, знайдіть розділ "Мобільні дані та SIM-карти", виберіть "Переважний тип мережі" і змініть його на "3G/2G".
  • Вибір оператора: У тому ж розділі налаштувань SIM-карти можна вибрати оператора вручну замість автоматичного.

Якщо ці заходи не допомогли і значок "E" продовжує з'являтися, можливо, проблема полягає в операторі зв'язку. Спробуйте змінити оператора, якщо проблема постійно виникає в одному і тому ж місці.

Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: