Завантаження ...
Новобудови Києва

Як позбутися мурах на городі: два дієвих засоби, що працюють на 100%

Як позбутися мурах на городі: два дієвих засоби, що працюють на 100% фото

Мурахи на городі можуть завдати значної шкоди рослинам, тому багато городників шукають ефективні способи їх виведення. Для тих, хто не хоче використовувати хімічні препарати, є декілька народних засобів, які можуть допомогти впоратися з цією проблемою.

Є рослини, запах яких відлякує мурах. Серед них полин, петрушка, листя томату, часник, дика м'ята. Однак, якщо висаджування таких культур не допомогло, можна застосувати додаткові методи обробки ділянки.

На каналі "Моя дача Сад і город" аграрій поділився двома простими засобами, які допоможуть позбутися мурах на 100%. Інгредієнти для цих засобів доступні кожному.

Перший засіб: пастка з дріжджами

Цей засіб готується з сухих дріжджів, цукру та води. Для приготування потрібно змішати трохи сухих дріжджів, одну столову ложку цукру та додати воду, щоб отримати густу масу, схожу на кашку. До суміші додають кілька крапель меду.

Отриману кашку викладають на шматочки сірникових коробок, перемішують і розкладають у місцях, де найбільше мурашників. Цей метод допоможе ефективно боротися з комахами на городі та в саду.

Другий засіб: обприскування нашатирним спиртом

Другий спосіб боротьби з мурахами — це обприскування ділянок сумішшю нашатирного спирту і води. Для цього потрібно взяти 0,5-літрову пляшку води та додати 100 мл нашатирного спирту. Цією сумішшю слід обприскувати місця, де часто помічають мурах.

Однак потрібно бути обережним, щоб розчин не потрапив на листя рослин, оскільки він може викликати опіки. Обприскувати рекомендується землю, доріжки та місця скупчення комах.

Ці прості засоби допоможуть ефективно боротися з мурахами, не використовуючи шкідливу хімію.

Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: