Чому варто зберігати харчову плівку в холодильнику: цікаві поради від спеціалістів

Харчова плівка — це зручний та корисний винахід, який часто використовується для зберігання продуктів.

Харчова плівка — це зручний та корисний винахід, який часто використовується для зберігання продуктів. Однак вона має один невеликий недолік — через липку поверхню плівка часто прилипає сама до себе ще до того, як нею накриють продукти. Цю проблему детально обговорюють у виданні The Kitchn.

Мабуть, кожен стикався з тим, що, намагаючись загорнути залишки їжі чи шматок пирога, харчова плівка перетворюється на липку кульку, яку складно розгорнути. Проте існує простий спосіб уникнути цієї ситуації: змінити місце зберігання плівки.

Зазвичай харчову плівку зберігають у шафці поряд з алюмінієвою фольгою та пергаментним папером для випічки. Однак, якщо покласти плівку до морозильної камери, вона стане менш липкою та значно зручнішою у використанні.

Чому холод зменшує липкість харчової плівки?

Цей ефект можна пояснити з наукової точки зору. Прохолодне повітря в морозильній камері допомагає зменшити статичну електрику, яка є причиною того, що плівка прилипає сама до себе. Після зберігання у морозильнику плівка швидко повертається до кімнатної температури, що дозволяє їй прилипати лише до продуктів або контейнерів.

За словами доктора Чада Орзела, доцента фізики та астрономії в Юніон-коледжі, адгезія між шматочками плівки може виникати через те, що молекули на поверхні перегруповуються, утворюючи слабкі хімічні зв'язки. Зниження температури здатне трохи сповільнити цей процес.

Якщо зберігати плівку постійно в морозильнику не виходить, достатньо покласти її туди на 15 хвилин перед використанням. Це дозволить зробити процес загортання залишків їжі набагато зручнішим і швидшим.

Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: