Це востаннє: коли українці переведуть годинники на зимовий час у 2024 році

У 2024 році українці востаннє переведуть годинники на зимовий час. Після цього Україна більше не переходитиме з літнього на зимовий час та навпаки.

У 2024 році українці востаннє переведуть годинники на зимовий час. Після цього Україна більше не переходитиме з літнього на зимовий час та навпаки.

Це рішення було ухвалено Верховною Радою в червні 2024 року. Отже, розгляньмо, коли це станеться і які наслідки матиме для громадян.

Коли переводять годинники на зимовий час в Україні?

Переведення годинників на зимовий час традиційно відбувається в останню неділю жовтня. У 2024 році ця дата припадає на 27 жовтня. О 04:00 ранку стрілки годинників потрібно перевести на одну годину назад. Тобто, о 04:00 годині стане 03:00. Це означає, що українці матимуть додаткову годину для сну.

Більшість сучасних електронних пристроїв, таких як смартфони та комп'ютери, автоматично налаштовуються на новий час. Проте механічні годинники доведеться перевести вручну. Важливо пам’ятати, що всі транспортні засоби відправлятимуться та прибуватимуть вже за новим часом, тому не варто запізнюватися на потяги чи автобуси.

Наслідки переходу на зимовий час 2024 року

Після скасування переходу на літній час серед українців виникли суперечливі думки. Деякі мешканці східних областей України, таких як Луганська, Донецька та частина Запорізької, стурбовані тим, що влітку сонце вставатиме о 3 годині ночі, а заходити буде вже о 21:00. З іншого боку, у західних областях раніше настане темрява взимку.

Економісти також висловлюють занепокоєння щодо цього рішення. Зимовий час може призвести до того, що робочий день на підприємствах закінчуватиметься вже в темну пору доби, що може знизити продуктивність праці.

Після переходу на зимовий час у 2024 році Україна залишиться в часовому поясі GMT +2.

Як підготуватися до переведення годинників на зимовий час?

Медичні фахівці позитивно оцінюють скасування переведення годинників, оскільки воно може зменшити кількість стресів, серцевих нападів, порушень сну та інших проблем зі здоров'ям, пов'язаних із зміною часу. Проте для підготовки до останнього переведення годинників радять почати лягати спати трохи раніше за кілька днів до 27 жовтня.

Також медики рекомендують відмовитися від алкоголю та куріння, більше проводити час на свіжому повітрі, займатися медитацією, пити трав'яні чаї та уникати стресів.

Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: