Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Секрет смачних котлет: трюки від кухарів для легкого фаршу

Секрет смачних котлет: трюки від кухарів для легкого фаршу фото

Приготування котлет здається простим завданням, але насправді є кілька важливих нюансів. У когось котлети можуть бути сухими і розвалюватися на сковороді, а у когось вони виходять соковитими і "повітряними". В чому ж секрет? Ось кілька трюків від досвідчених кухарів.

Готуйте фарш самостійно

Магазинний фарш не дасть вам таких смачних котлет, як домашній. Найкраще змішати 2-3 види м'яса, наприклад, яловичину, курку та баранину. Це зробить котлети соковитими і легкими.

Правильний хліб та обсмажена цибуля

Білий хліб у фарші надає страві соковитості. Використовуйте вчорашній батон, розмочений у холодному молоці. Це зробить котлети ніжними. Кірки видаліть, а м'якоть наріжте на шматочки і змочіть у молоці.

Цибулю слід нарізати кубиками та злегка обсмажити в олії перед додаванням у фарш. Це додасть котлетам насиченого смаку.

Вершки і масло

Щоб котлети вийшли ще еластичнішими, додайте у фарш вершки та трохи розм'якшеного вершкового масла. Вершки вводять у два етапи: спочатку одну половину під час змішування м'яса, хліба і цибулі, потім другу після додавання спецій і масла. Після вимішування фарш накрийте плівкою і залиште в холодильнику на годину.

Колотий лід

Цікава хитрість для соковитості — додавання колотого льоду у фарш. На 0,5 кг фаршу потрібно 5-6 кубиків льоду, які потрібно подрібнити і додати до суміші. Це зробить котлети особливо соковитими і пишними.

Смажте правильно

Котлети потрібно смажити на добре розігрітій сковороді з олією, на сильному вогні до рум'яної скоринки. Потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і доведіть до готовності. Також можна після обсмажування відправити котлети в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.

Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия