Завантаження ...
Новобудови Києва

Увага, настав пожежо-небезпечний період!

Славутицький міський сектор ГУ ДСНС України в Київській області звертається до населення м. Славутич: Увага, настав пожежо-небезпечний період! Із настанням літнього сезону розпочинається підвищення температурних режимів, настає час активного відпочинку в екосистемах...

Славутицький міський сектор ГУ ДСНС України в Київській області
звертається до населення м. Славутич:

Увага, настав пожежо-небезпечний період!

Із настанням літнього сезону розпочинається підвищення температурних режимів, настає час активного відпочинку в екосистемах − і небезпека виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій набирає загрозливих масштабів. Основними причинами пожеж залишаються порушення правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісі, необережне поводження с побутовими приладами, безвідповідальне ставлення до розведення багаття, купання в непризначених для того місцях та в нетверезому стані.

 
Прикладом стали дві пожежі, котрі сталися 30 травня та 4 червня. Вони виникли в багатоповерхових житлових будинках №3 та №19 Чернігівського кварталу. Причина їх – необережність під час куріння. 

Тому, аби уникнути трагедій у повсякденному житті та під час відпочинку, слід дотримуватися таких правил, вони нескладні, навіть елементарні, запам’ятати їх легко:

• Не вживайте спиртні напої перед купанням!
• Не залишайте полум’я без нагляду!
• Не сушіть над запаленою газовою плитою ніякого одягу − він пересохне і спалахне.
• Не залишайте без нагляду розпалені печі та ввімкнуті електронагрівальні прилади.
• Ні в якому разі не залишайте дітей без нагляду біля водойм − навіть на пару секунд! − та слідкуйте, чим вони граються вдома.
• Не пірнайте у воду в невідомих місцях!
• Не паліть у ліжку!
• Не захаращуйте підвали сміттям, вхідні двері зачиняйте на надійні замки.


Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі допоможе зберегти життя!

 
 

О. Г. ЛЕБЕДЄВ,
начальник 63-ї ДПРЧ (м. Славутич),
І. В. ЛИТВИНЕНКО,
провідний інспектор Славутицького МС
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: