Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мер міста – про вбивство Юрія Булата

Загальноміську нараду, що відбулася 22 липня, міський голова Юрій Фомічев розпочав такими словами: «Учора вранці в центрі Славутича відбулося зухвале вбивство людини на очах у свідків, про яке вже знає вся країна. Які ми маємо сьогодні...

Загальноміську нараду, що відбулася 22 липня, міський голова Юрій Фомічев розпочав такими словами: «Учора вранці в центрі Славутича відбулося зухвале вбивство людини на очах у свідків, про яке вже знає вся країна." 


Які ми маємо сьогодні взаємовідносини в суспільстві, в нашому місті? Я не уявляю, як можна мислити, щоб дістати зброю і вбити людину? Це навмисне вбивство молодого хлопця при свідках.  Ми не дозволимо перетворити спокійний та комфортний для проживання Славутич на місто, підконтрольне якомусь угрупуванню.

Сьогодні вже громадськість стала на захист правосуддя в Славутичі. Біля міського суду збираються люди для того, щоб не допустити зачіпок у законі. Було б добре, якби наряд поліції постійно чергував біля бару «Атлант». З юридичною службою ми працюємо над тим, щоб вийти на певні розпорядчі документи щодо заборони роботи таких закладів у нічний час без офіційної охорони.

Кажуть, що все відбулось за межами закладу, але цивілізовані заклади контролюють і прилеглу територію, щоб відповідний контингент навіть не думав про те, що вони можуть собі дозволити якісь протизаконні дії. Заборонили продажу спиртного в магазині «АТБ» у нічний час. І не має значення назва закладу. Правоохоронні органи повинні змінити ставлення суспільства до себе. Наявність поліцейського у цивілізованому світі викликає повагу.

Закон порушувати не можна. До порядку денного треба повернути і питання муніципальної варти. У міському відділенні поліції 11 вакансій. Заробітна плата у патрульного поліцейського 10–12 тис. грн, і це замало. Сьогодні ми маємо у військовій частині Нацгвардії, де той самий рівень оплати праці, близько 30 вакансій, а ЦСВЯП додасть ще 130–150 робочих місць, але там не треба патрулювати щоночі, розтягувати контингент у нетверезому стані. Конкурувати тут важко. І в цьому ми повинні знайти мотивацію для людей, щоб повернути в Славутич комфорт і безпеку проживання.

Зрозуміло, що технічні засоби повинні впроваджуватися, це дасть можливість забезпечити відеоспостереження цієї території з усіх ракурсів. Відеозаписи є, але їх якість незадовільна. І зовнішнє освітлення – це теж частина безпеки. Ми не можемо закрити заклад своїм рішенням, бо це приватна власність, але можемо рекомендувати забезпечити порядок.

Зобов’язані знайти юридичну підставу для того, щоб забезпечити правопорядок у подібних закладах, які працюють в нічний час у Славутичі. Необхідний припис, а потім і демонтаж кіоску, що незаконно встановлений у гаражному кооперативі «Ластівка».


Співчуття близьким і рідним хлопця. Наш обов’язок, щоби покарання було справедливим, таким, на яке заслуговують ці злочинці. Звертаючись до начальника Славутицького відділення поліції Кудренка Д. В., міський голова зауважив, що такий інцидент спустити на гальмах не можна, повинні бути задіяні й підключені відповідні структури, прокуратура, обласне управління поліції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: