Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День рятувальника

Надзвичайні ситуації завжди виникають несподівано. Дуже важливо, що у складних ситуаціях є люди, які можуть професійно прийти на допомогу. Це працівники аварійно-рятувальних служб, які займаються захистом життя громадян, ліквідацією та запобіганням наслідків техногенних катастроф.

 
Надзвичайні ситуації завжди виникають несподівано. Дуже важливо, що у складних ситуаціях є люди, які можуть професійно прийти на допомогу. Це працівники аварійно-рятувальних служб, які займаються захистом життя громадян, ліквідацією та запобіганням наслідків техногенних катастроф.

12 вересня 2008 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про введення нового професійного свята - Дня рятівника, яке відзначається 17 вересня. До 2008 року це свято в Україні було відоме як День працівників цивільного захисту та відзначалося з 2004 року. Ще раніше (з середини 1990-х до 2004 року) в Україні щорічно відзначали окремо два свята тих, хто гордо іменується рятувальником: 29 січня - День працівників пожежної охорони і кожну останню суботу жовтня - День рятувальника. Через десятиліття Міністерство з питань надзвичайних ситуацій України (МНС) запропонувало перейменувати об'єднаний День працівників цивільного захисту в День рятувальника.

Це професійне свято представників мужньої професії пожежників-рятувальників, фахівців, які щодня приходять на допомогу, ризикуючи здоров’ям, а інколи і життям, професіоналів, які вносять великий внесок у справу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей.

17 вересня у православному календарі відмічено як день ікони Божої матері «Неопалима Купина», що є покровителькою тих, хто попав в біду, а також тих, хто їм допомагає. Ікона вважається символом рятування, допомагає пожежним у їх небезпечній роботі. Здавна цей образ шанується віруючими як захист від пожеж. Історії відомі випадки, коли люди брали ікону в свої руки і ходили навколо будівлі, яка горіла, і дивним Божим промислом вогнище поступово згасало. Сила благодатної дії чудотворного образу Божої Матері і сила молитви віруючих сердець допомагала впоратися з лихом.

Колектив 42 Державної пожежно-рятувальної частини м. Славутич від щирого серця вітає всіх ветеранів та пенсіонерів пожежно-рятувальної служби:

Горілого А.Г., Шестака О.В., Шульгу В.М., Скрипку І.П., Скубка С.Г., Готовцева В.О., Остапенка В.Г., Міняйла Н.В., Касьяна М.І., Гаркавого І.М., Касьяна О.Л., Конюшу П.В., Дорошка О.М., Деркача Ю.О., Мотуза Г.А., Кучинського Ю.К., Йовченка В.М., Остапюка В.В., Шумана Г.М. з Днем рятівника! Це свято відважних професіоналів, готових завжди прийти на допомогу тим, хто чекає захисту від розбурханих стихій вогню, води, шквального вітру та інших природних і техногенних бід. Ваш вклад, самовідданість важко оцінити, тому саме в цей день хочеться Вам побажати міцного здоровۥя, довгих років життя, невичерпної енергії, родинного затишку, успіхів і благополуччя!

З повагою, колектив 42 ДПРЧ м. Славутича.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: