Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Єврокомісія підтримує ДАЗВ

Єврокомісія підтримує ДАЗВ у продовженні роботи з удосконалення системи поводження з радіоактивними відходами в Україні. Під час наради зі стратегічного планування проєктів Програми “Інструмент співробітництва в галузі ядерної безпеки” (ІСЯБ) відбулося обговорення ...

Єврокомісія підтримує ДАЗВ у продовженні роботи з удосконалення системи поводження з радіоактивними відходами в Україні


Під час наради зі стратегічного планування проєктів Програми “Інструмент співробітництва в галузі ядерної безпеки” (ІСЯБ) відбулося обговорення удосконалення управління системою поводження з радіоактивними відходами (РАВ) України у рамках майбутніх проєктів Програми. Зокрема, має бути розроблено технічне завдання для проєктів, реалізація яких допоможе підвищити ефективність роботи ДАЗВ у цій сфері та повноцінно інтегрувати поняття “культури безпеки” у систему поводження з РАВ.

“Система підприємств ДАЗВ наразі знаходиться в активній фазі реформування і можливість залучити найкращий європейський досвід до цього процесу - це чудова нагода зробити удосконалення ще більш ґрунтовними. Ми маємо створити стійку і ефективну структуру, щоб гарантувати безпеку під час поводження з радіоактивними відходами і надалі”, - підкреслив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Зокрема, на нараді обговорювались загальні цілі майбутніх проєктів, рекомендовані обсяги змін, а також були погоджені структура та часові рамки розробки проєків. Також представники Єврокомісії поінформували ДАЗВ про успішну реалізацію подібних проєктів у Великій Британії та для українського ДП “НАЕК “Енергоатом”

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: