Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Черговий етап досліджень

В рамках Угоди з наукового співробітництва між Національною корпорацією Університет Фукусіма (Японія) і Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником був проведений черговий етап досліджень, передбачених технічними умовами документу. Роботи...

 
В рамках Угоди з наукового співробітництва між Національною корпорацією Університет Фукусіма (Японія) і Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником був проведений черговий етап досліджень, передбачених технічними умовами документу. Роботи виконувалися за участі наукових співробітників Інституту ядерних досліджень НАН України.
На даному етапі вчені вивчали віддалені біологічні ефекти іонізуючого випромінювання в індикаторних видах мишоподібних гризунів на радіаційно забруднених територіях. Лабораторія Чорнобильського Заповідника повністю забезпечила проведення гематологічних, цитогенетичних, біохімічних досліджень на належному рівні за допомогою сучасного обладнання.
Додатково: зазначена Угода, підписана рік тому, реалізується в рамках SATREPS («Наукове і науково-технічне партнерство для сталого розвитку») – японської державної програми під управлінням Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) і Японського науково-технічного агентства (JST).
Завдання Заповідника в зазначеному проекті – вивчення концентрації радіонуклідів у біоті водойми-охолоджувача та біологічних об’єктах поблизу неї. На сьогодні водойма-охолоджувач є дуже цікавим екологічним полігоном. Виведення його з експлуатації поставило низку запитань стосовно екологічних наслідків осушення великої акваторії.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: