Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

“Ударна” сесія

У залі засідань виконкому міської ради Славутича почалась 62-га сесія міської ради VII скликання. У проекті порядка денного стояло 95 питань. При обговоренні проекту кількість питань зменшилася. Під час початку пленарного засідання міський голова Ю. К. Фомічев коротко намалював політичну...

 
У залі засідань виконкому міської ради Славутича почалась 62-га сесія міської ради VII скликання. У проекті порядка денного стояло 95 питань. При обговоренні проекту кількість питань зменшилася. 


Під час початку пленарного засідання міський голова Ю. К. Фомічев коротко намалював політичну ситуацію в області, а потім оголосив пропозицію розглянути першими ті питання, які не потребують додаткового обговорення та не викликають у депутатів суперечок. Він повідомив про зміну очільника області, висловив надію, що нове керівництво буде більш динамічно вирішувати всі питання і це буде на користь Славутичу. Голова територіальної виборчої комісії Ж. А. Акушевич представила за черговістю нового депутата Славутицької міської ради від політичної партії «Наш край» А. В. Кравець.

Депутат, голова постійної комісії ради з питань правопорядку та законності О. В. Радченко звернулась до головуючого з проханням, щоб її депутатський запит виключили з питання «Різне», тому що депутатам не були своєчасно надані необхідні документи для ознайомлення.

Вона запропонувала перенести його на наступне пленарне засідання, щоби необхідні документи були надані та питання запиту поставити в порядок денний, аби після обговорення його прийняти рішення.

Далі депутати погодилися з пропозицію голови щодо порядку розглядуваних питань на 62-й сесії голосуванням, тому ряд питань були прийняти швидко, серед яких «Про схвалення Угоди про співпрацю між громадами Славутича (Україна) та Вісагінаса (Литовська Республіка)», «Про приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів щодо клімату та енергії» та ряд інших.

Активно обговорювали депутати питання, яке стосувалось визначення на конкурсних засадах юридичної особи , котра буде здійснювати у межах території м. Славутич вивезення побутових відходів спеціально обладнаними транспортними засобами. Депутат О. В. Радченко від очолюваної постійної комісії озвучила висновок комісії та закликала не голосувати за дане рішення.

З іншою пропозицією виступів перший заступник міського голови В. В. Шевченко. В обговоренні питання взяли участь депутат, голова постійної комісії ради з питань соціально-економічного розвитку та земельних відносин Ю. М. Корнійчик, депутат С. М. Чесноков, відповідальні працівники виконкому, присутні на сесії І. М. Жаболенко, депутат Ю. О. Острянін, міський голова Ю. К. Фомічев, депутат Ю. В. Репех.

Більшістю голосів депутатів Славутицької міської ради прийняли рішення «Про визначення на конкурсних засадах юридичної особи, яка здійснює в межах території м. Славутич вивезення побутових відходів спеціально обладнаними транспортними засобами».

Внесені були зміни і до міських програм. Виділено додаткове фінансування в розмірі 70 тис. грн на придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет, 62 тис. грн – на компенсацію вартості проїзду пільговим категоріям, 64 тис. грн. – на забезпечення виконання програми «Електронне місто».

На придбання квартири учаснику АТО передбачено 260 тис. грн. На забезпечення виплати заробітної плати персоналу Славутицької лікарні виділено 633 тис грн.

Найбільше питань було тих, які обговорювалися в постійній комісії, котру очолює депутат Ю. М. Корнійчук, майже 50.

До порядку денного ввійшли земельні питання, які стосуються надання дозволу на разробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність громадянину ...... . Окремим пунктом стояла кожне прізвище воїна АТО, якому була надана земельна ділянка.

За кожне питання з 32-х порядку денного депутати проголосували одноголосно «ЗА». Інші земельні питання, які стосувалися внесення змін та поновлення договору оренди, надання оренди землі були обговорені.

У 18.00 перше пленарне засідання 62-ї сессії міської ради VII скликання було завершено, питання звітів комунальних підприємств та інші були перенесені на наступне пленарне засідання.


Микола БЕРІЗКИН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: