ПАМЯ'ТНИЙ ЗНАК. Якщо не ми, то хто?

В квітні поточного року я звернулась до міського Голови та міської Ради народних депутатів з пропозицією про виділення земельної ділянки для встановлення в місті меморіального пам’ятного знаку героям «Небесної сотні». Це герої, які загинули морозної зими на Майдані.

В квітні поточного року я звернулась до міського Голови та міської Ради народних депутатів з пропозицією про виділення земельної ділянки для встановлення в місті меморіального пам’ятного знаку героям «Небесної сотні». Це герої, які загинули морозної зими на Майдані.

 

Ніколи не думала, що проживши таке важке життя, прийдеться побачити ще й війну. Війну, яку розв’язала братня країна, та країна, яка є моєю батьківщиною.

Після жорстокого розгону протестуючих студентів в Києві ми з чоловіком з 1-го грудня 2013 року пішли на Майдан. Були волонтерами при Штабі національного спротиву, як і багато десятків, сотень таких же патріотів, які взяли на свої плечі нелегку ношу. Вже ніколи не вдасться забути ті жахливі часи, безсонні ночі, лютий холод, розриви гранат, десятки поранених та загиблих, жах, коли горів Будинок профспілок. Коли озвірілі беркутівці оточили нас на Майдані та почали розстріл.

Багато волонтерів, які працювали на Майдані, роблять добру справу і до цього часу. По всій Україні пройшли заходи по вшануванні пам'яті загиблих на Майдані. Та на цьому війна не закінчилася. Тепер на сході нашої країни знову гинуть наші сини, брати, батьки. І ми всі не маємо права забути тих героїв, які поклали своє життя, виборюючи незалежність та цілісність нашої держави. Тих героїв, які загинули, захищаючи свою рідну землю, свої домівки, свої сім'ї і нас з вами також.

Після обговорення на нараді волонтерів у м. Києві було прийнято рішення, що волонтери будуть брати участь у заходах по вшануванні пам'яті загиблих героїв.

В квітні поточного року я звернулась до міського Голови та міської Ради народних депутатів з пропозицією про виділення земельної ділянки для встановлення в місті меморіального пам’ятного знаку героям «Небесної сотні».

Це герої, які загинули морозної зими на Майдані. Це герої, які загинули у зоні проведення бойових дій АТО. Це всі ті герої, які загинули за нашу незалежність, за єдину Україну в 2013 – 2014 роках.

У вересні місяці міською Радою народних депутатів одноголосно було прийнято рішення про виділення земельної ділянки та був утверджений ескізний проект Меморіального пам’ятного знаку героям, який буде розміщений у сквері Загальноміського центру.

Перші добровільні внески у розмірі 1000 гривень – це кошти, які передали волонтери, з якими я працювала у Будинку профспілок на Майдані та зібрані на акції вшанування пам'яті героїв, проведений на 40-дення їх загибелі, у сумі 2337 гривень. Потім було звернення до працівників «Новарки», «Вітави», ЧАЕС та інших підприємств та організацій. Окрім працівників «АРС», які зібрали 573 гривни, на заклик ніхто не відгукнувся. Але мир, як і наше місто, не без добрих людей. Щира подяка та вшанування тим небайдужим людям, з допомогою яких на сьогоднішній день вже зібрано коштів на суму 14879 гривень 37 копійок.

Орієнтовно, сума коштів для реалізації проекту Меморіального знаку становить 51 тисяча гривень. Вже погоджена з виконавцями робіт кількість матеріалів та вартість роботи, яка буде виконана при виготовленні Меморіального знака.

Вірю, що в нашому місті багато патріотів та небайдужих жителів, які через добровільні внески можуть вшанувати пам'ять тих героїв, які віддали за нас, за наше майбутнє саме найдорожче – своє життя.
Щиро дякую усім, хто приєднується до проекту встановлення Меморіального знаку «Небесна сотня». Для бажаючих зробить добровільний внесок є можливість перевести кошти на поточний рахунок № 2620441853002 в Славутицькому відділенні № 2 ПАТ Банк «Київська Русь» або біля м-ну «Сільпо» волонтеру, який збирає кошти. Телефон для довідок: 099-024-23-63

Хочу завірити усіх, хто робить внески, що всі кошти будуть використані по призначенню та буде оприлюднений фінансовий звіт по кожній копійці.

Пам'ятний Меморіальний знак на честь загиблих героїв буде встановлено за будь-яких умов. Ще хочу поділитися своїми враженнями. Не варто висловлювати свої негативні відношення до героїв. Дуже боляче коли поодинокі мешканці виказують свою не повагу до тих хто відав своє життя за них також. Особливо приємно коли маленькі діти, люди похилого віку та інваліди брали участь у внеску і я бачила як вони від щирого серця це робили. Велике спасибі. Впевнена Славутич це Україна і ми переможемо.


Волонтер ШНС Галина Обруч
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: