Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У зоні відчуження продовжується ліквідація лісових пожеж (станом на 18:00)

Станом на 18:00 20 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС, яким допомагають працівники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща», продовжують гасіння пожеж на території Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Вранці 20 квітня вдалося локалізувати...

 

Станом на 18:00 20 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС, яким допомагають працівники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща», продовжують гасіння пожеж на території Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Вранці 20 квітня вдалося локалізувати один осередок пожежі поблизу с. Корогод. Наразі основні зусилля спрямовані на гасіння інших трьох осередків поблизу населених пунктів с. Розсоха, с. Крива Гора, с. Рудьки та двох торф’яників в осередках, пройдених вогнем. Вживаються всі можливі заходи задля максимального пролиття окремих осередків тління трав’яного настилу, пнів, лісової підстилки та залишків деревини з метою запобігання виникненню пожеж та недопущення утворення нових у районі вищевказаних сіл.

Для здійснення скидання вогнегасних речовин до осередків місць тління задіяно три гелікоптери та залучено важку інженерну техніку. Завдяки проведеним заходам осередки загорянь та задимлення значно зменшилися. У зоні відчуження здійснюється посилений моніторинг обстановки за різними напрямками та забезпечується своєчасне залучення пожежно-рятувальних підрозділів у разі необхідності.

 

Наразі швидкість вітру сягає 23 км на годину.
Радіаційна ситуація знаходиться під контролем.
Контрольні рівні потужності еквівалентної дози не перевищені.


Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: