Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ВІДБУЛАСЯ ПЛЕНАРНА ДИСКУСІЯ INUDECO 2020

У Славутичі відбулося офіційне відкриття П’ятої Міжнародної конференції «Проблеми виведення з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2020 в режимі онлайн. До участі у конференції зареєструвалася 101 особа. У пленарній дискусії INUDECO 2020 з теми «Від катастрофи до нового життя:...

 

У Славутичі відбулося офіційне відкриття П’ятої Міжнародної конференції «Проблеми виведення з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2020 в режимі онлайн.

До участі у конференції зареєструвалася 101 особа. У пленарній дискусії INUDECO 2020 з теми «Від катастрофи до нового життя: виклики COVID-19/Чорнобиль» 27 квітня взяли участь Сергій Калашник, голова Державного агентства України з управління Зоною відчуження, Валерій Сейда, перший заступник генерального директора ДСП Чорнобильська АЕС, Сергій Паскевич, заступник директора Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, Сергій Дудкін, заступник технічного директора з інженерної роботи ВП «Атомремонтсервіс» ДП «НАЕК «Енергоатом».

 


Модерував дискусію міський голова міста Славутича Юрій Фомічев.  Організатори конференції: виконавчий комітет Славутицької міської ради Київської області, Комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради; Державне агентство України з управління зоною відчуження, Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»; Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України; Славутицька філія Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського».

 


Організаційний комітет конференції дякує партнерам – установам та організаціям, що долучилися до її підготовки та проведення.  Конференція проходить у місті Славутичі (Україна) з 2016 року в рамках заходів до роковин аварії на Чорнобильській АЕС. За цей час більше 500 науковців та практиків з Данії, Білорусі, Німеччини, Польщі, Російської Федерації, Іспанії, Норвегії, Сполучених Штатів Америки, України, Франції, Чехії, Японії за ці роки взяли участь у конференції, що проходить та організована у наймолодшому українському місті Славутичі.

В контексті техногенних катастроф у Чорнобилі (1986 р., Україна) та Фукусімі (2011 р., Японія), пандемії COVID-19 (2020 р.) на новий рівень виходять і нові виклики, зокрема реінтеграція територій, соціальна адаптація людей та спадщина, яку ми залишаємо майбутнім поколінням. У 2020 році у конференції беруть участь представники з України, Білорусі, Російської Федерації, Чехії, Польщі, Німеччини, Японії.

 


Учасникам конференції – представникам державного та приватного секторів, неурядових та наукових організацій – надано можливість взяти участь у відкритих дискусіях з тем:
– Чорнобильська АЕС та Об’єкт «Укриття» – 27 квітня
– Атомна енергетика та нова генерація – 28 квітня
– Від катастрофи до нового життя – 29 квітня

 


Роботу секційних засідань вже розпочато.

#inudeco2020 #inudeco #slavutych

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: