Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міські новин

Що планується? У Славутичі дано старт новим ЕСКО-контрактам, першому пілотному проекту в Україні. Передбачається якісно змінити освітлення міста. У амбітному плані – заміна 447 світильників магістрального освітлення на енергозберігаючі, що будуть запрограмовані на автоматичне включення та мають строк служби ....

 

Що планується?
У Славутичі дано старт новим ЕСКО-контрактам, першому пілотному проекту в Україні. Передбачається якісно змінити освітлення міста. У амбітному плані – заміна 447 світильників магістрального освітлення на енергозберігаючі, що будуть запрограмовані на автоматичне включення та мають строк служби 23 роки. Планується встановлення 418 світлодіодних світльників потужністю 80 вт і 32 – 40 вт. Сумарний обсяг інвестицій складає близько 3 млн гривень.

Вже проведено закупівля на послуги з енергосервісу на зовнішнє освітлення, переможцем визначено ТОВ «КИЇВЕСКО». До виконання будуть залучатися і міські підприємства. Після завершення робіт економія коштів складе до 50%. Проект планується реалізувати у цьому році. Розпочато великий обсяг робіт, у співпраці з міжнародною організацією НЕФКО, з термосанації школи №4, в результаті чого місто отримає якісно новий енергоефективний навчальний заклад.

Що реалізується?
Грантовий проект Європейського Союзу по створенню Бізнес-парку.  Завершено будівництво спортивного майданчика біля ЗОШ №4, триває оформлення документів щодо введення в експлуатацію цього об’єкту. У липні будуть продовжені роботи по завершенню будівництва спортивних майданчиків у Чернігівському та Бакинському кварталах. Реконструкція центральної алеї міського парку на завершальній стадії. Встановлені нові опори освітлення, продовжується укладання бруківки.  Встановлена пожежна сигналізація у ліцеї, Центрі захисту дитини (Бакинський квартал), Центрі розвитку дитини (Вільнюський квартал) та двох гуртожитків (проїзд Каштановий).  Виконані роботи по влаштуванню системи блискавкозахисту будівлі Славутицького ліцею.

Що у відділі архітектури?
Відділом містобудування, архітектури та просторового розвитку підготовлено план реконструкція пішохідної доріжки у Московському кварталі, проводиться робота з виготовлення прототипів міських лавок. Спільно з КП «Управління фізичної культури та спорту» відреставрований скульптурний декор «Русь» та встановлена підсвітка у Белгородському ФОЦі.
У квесті «У пошуках скарбів», що проводився з нагоди Дня міста, активну участь взяла молодь Славутича. Переможці Богдан Юрченко та Володимир Станкевич були приємно вражені знайденим скарбом. Ідея проведення квесту належить архітектору міста Дмитру Баглаєву та підтримана містянами різних поколінь.

Що у комунальних підприємствах?
Комунальні служби продовжують займатися благоустроєм. Дорожньо-експлуатаційним управлінням для зручності жителів міста, занижені пішохідні переходи по проспекту Дружби Народів, встановлені нові дорожні знаки європейського зразку із підсвіченням. Виконані роботи з благоустрою майбутньої зони відпочинку на Московській площі, проведено ямковий ремонт по вулиці Військових будівельників, продовжується нанесення горизонтальної дорожньої розмітки по місту. За рахунок господарської діяльності КП «ДЕУ», для роботи дорожньої дільниці придбано віброплиту.

Комунальним підприємством «Управління житлово-комунального господарства» відремонтовано центральну міську котельню та магістральні теплові мережі. Тривають ремонтні роботи обладнання та технологічного устаткування тепломереж та ЦТП 1-9, згідно встановленого графіку.

Працівниками КП «Житлово-комунальний центр» відремонтовано зону відпочинку між будинками Добриніського кварталу №13,14 та Вільнюського №2,3; здійснено заміну віконного блоку у Добриніському кварталі №18, ремонт дитячого майданчику та малих архітектурних форм в парковій зоні будинків №3-5 Вільнюського кварталу; проведено дератизацію підвального приміщення Бакинського кварталу №7; влаштовано майданчик для контейнеру по збору сміття у Невському кварталі. На території Центральної площі проведено обробку кущів та квітників від шкідників, відремонтовані та пофарбовані лавочи.

 

Ремонтний персонал КП «Славутич-Тепломережі» спільно з КП «УЖКГ» завершив земляні роботи на ділянці магістральної теплової мережі в Добринінському кварталі з метою усунення пориву на трубопроводі, який було виявлено в ході проведення гідравлічних випробувань теплових мереж міста. Виконані роботи з демонтажу пошкодженого трубопроводу та зварювальні роботи. Триває підготовка до осінньо-зимового періоду.

Що з правопорядком?
У місті продовжується боротьба з наркозлочинністю. Працівниками сектору кримінальної поліції у місцевого жителя виявлено та вилучено 9 фасованих пакунків з наркотичною речовиною канабіс. Відкрито кримінальне провадження.

Відділом інформаційних технологій виконавчого комітету з відеокамер зафіксовано факт порушення правопорядку біля монументального ансамблю «Білий Ангел Славутича». Інформація направлена до поліції. По програмі «Інформатизації та електронного врядування у місті Славутичі» встановлено 3 нові відеокамери у районі автозаправки «Шепелс», 5 камер на перехрестях вулиці Фестивальна, 2 камери на будівлі міської ради, замінена камера на будинку Київського кварталу №1.


Відділ інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: