Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На ЧАЕС проходить інспекційне обстеження ДІЯРУ

З 14 по 17 липня на ЧАЕС проходить інспекційне обстеження, яке проводить Державна інспекція ядерного регулювання України. Мета обстеження — перевірити, чи може ДСП ЧАЕС експлуатувати у дослідно-промисловому режимі перший пусковий комплекс нового безпечного конфайнмента НБК з дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки. «Це обстеження пов'язане з тим, що Чорнобильська ...

З 14 по 17 липня на ЧАЕС проходить інспекційне обстеження, яке проводить Державна інспекція ядерного регулювання України.

 

Мета обстеження — перевірити, чи може ДСП ЧАЕС експлуатувати у дослідно-промисловому режимі перший пусковий комплекс нового безпечного конфайнмента НБК з дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки.

«Це обстеження пов'язане з тим, що Чорнобильська станція подала заяву і пакет документів для отримання окремого дозволу на дослідно-промислову експлуатацію ПК-1 НБК.
Паралельно у нас виконується дві процедури. З одного боку проходить еспертиза радіаційної та ядерної безпеки документації, яка була надана ЧАЕС.

З іншого — інспекційна група проводить обстеження на предмет спроможності ЧАЕС виконувати заявлений вид діяльності (науково-дослідну експлуатацію ПК-1 НБК)», — коментує пані Сушко, голова комісії від ДІЯРУ.

Інформація: Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: