Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скільки коштуватиме опалення за новими тарифами (інфографіка)

У середньому вартість тепла в розрахунку на 1 кв. м становить 10-11 грн. Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг повідомила про підвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання в усіх регіонах України.

 
У середньому вартість тепла в розрахунку на 1 кв. м становить 10-11 грн

Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг повідомила про підвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання в усіх регіонах України.

Раніше населення платило за опалення впродовж усього календарного року – навіть у теплу пору, коли послуги з опалення не надавали. Тепер, згідно з рішенням НКРЕКП, плата за опалення буде здійснюватися лише протягом шести місяців, тобто за фактом надання відповідних послуг.

У середньому вартість тепла в розрахунку на 1 кв. м становить 10-11 грн.

 

"Тобто для середньої двокімнатної "хрущовки" тариф становитиме 500 гривень на місяць. Ми розуміємо, що це в рази більше, ніж у попередній опалювальний сезон, але це рівень, який необхідний для компенсації витрат для підприємств теплокомуненерго за відсутності державних дотацій", – зазначив голова НКРЕКП Володимир Демчишин у заяві, оприлюдненій на сайті відомства.

Нові тарифи набудуть чинності після реєстрації Міністерством юстиції, ймовірно, з листопада.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: