Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Почали відцифровувати туристичні локації в Чорнобилі

Нещодавно почали відскановувати об’єкти Чорнобильскої зони. На даний час вже відцифровано: центральну площу м. Прип’ять, найбільш відомі на ній об’єкти, "Дугу" (радіолокаційну станцію), колесо огляду. Всі вони будуть нанесені на карту Чорнобиля. Займаються цім розробники мобільного додатку про зону відчуження....

 

Нещодавно почали відскановувати об’єкти Чорнобильскої зони. На даний час вже відцифровано: центральну площу м. Прип’ять, найбільш відомі на ній об’єкти, "Дугу" (радіолокаційну станцію), колесо огляду. Всі вони будуть нанесені на карту Чорнобиля.  Займаються цім розробники мобільного додатку про зону відчуження.

Діджиталізація об’єктів проходить за допомогою сучасних засобів фотограмметрії, лазерного сканування об’єктів та створення сферичного фото та відео для віртуальних просторів. Зона відчуження є частиною проєкту «Магніти України». Магнетизмом зони відчуження може бути не тільки туризм, але й науково-дослідна діяльність та інвестиційна привабливість. Мобільний додаток про Чорнобиль може стати платформою, де у зручному форматі буде подано необхідну інформацію для відвідувачів, які планують поїздку до зони відчуження.

 

Використання сучасних технологій дозволить відвідати зону відчуження, не виходячи з дому, та побачити Чорнобиль у віртуальному форматі в супроводі аудіогіда.
Додаток, що буде доступний уже наприкінці жовтня, реалізують у вільному доступі українською та англійською мовами.

Довідково. Над мобільним додатком працює досвідчена команда розробників під керівництвом Марії Тінтул та Valeriy Korshunov, що вже мають у своєму портфоліо додатки, створені для великих соціальних проєктів.

 

Проєкт реалізовується за підтримки Український культурний фонд Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Міністерство культури та інформаційної політики України Національний музей «Чорнобиль» МГО "Центр ПРИП'ЯТЬ.ком"

Державного агентства України з управління зоною відчуження, МГО «Європейський Інститут Чорнобиля».

Сторінки проєкту в соціальних мережах:
https://www.facebook.com/ChernobylApp/
https://www.instagram.com/ChernobylApp/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: