Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чорнобильській АЕС розпочалась реалізація нового проекту

Фінансування проекту міжнародної технічної допомоги здійснюється за рахунок коштів Комісії Європейського Співтовариства (Європейська комісія) в рамках Програми «Інструмент стабільності та ядерної безпеки» (ІСЯБ). Підрядником виконання робіт виступає чеська компанія «ENVINET a.s.».

 
На Чорнобильській АЕС розпочалась реалізація проекту «Підтримка в характеризації та звільненні від регулюючого контролю радіоактивних відходів в Україні». Фінансування проекту міжнародної технічної допомоги здійснюється за рахунок коштів Комісії Європейського Співтовариства (Європейська комісія) в рамках Програми «Інструмент стабільності та ядерної безпеки» (ІСЯБ). Підрядником виконання робіт виступає чеська компанія «ENVINET a.s.».

Проект «Підтримка в характеризації та звільнення від регулюючого контролю радіоактивних відходів в Україні» U4.01/10B+E складається з двох індивідуальних проектів.

Особливе значення для нашого підприємства має проект створення установки звільнення радіоактивних матеріалів (РМ) від регулюючого контролю (проект Е), оскільки дозволить мінімізувати кількість РАВ, що потребують захоронення у високотехнологічних спорудах.

Проект розділено на два етапи. Під час реалізації першого буде розроблено методологію для звільнення РМ, що буде погоджена з Держатомрегулювання України. В ній будуть визначені види РМ, що можуть бути безпечно, успішно та економічно вигідно звільнені від регулюючого контролю, враховуючі міжнародні стандарти та найкращу світову практику. Ця методологія може використовуватися як галузеві стандарти зі звільнення радіоактивних матеріалів від регулюючого контролю. Крім того, підрядник розробить пакет тендерної документації, включаючи завдання на проектування та технічні специфікації на поставку обладнання. Ця документація стане базовою для проведення тендера на другий етап проекту - «Створення установки для звільнення матеріалів від регулюючого контролю на ЧАЕС", який Європейська Комісія планує провести у 2015 році.

Другий індивідуальний проект В спрямовано на вдосконалення систем характеризації радіоактивних відходів на діючих атомних електростанціях України.

Реалізація проекту в цілому матиме позитивний вплив на підвищення безпеки та економічної ефективності поводження з усіма видами радіоактивних матеріалів в Україні та зокрема на забезпечення мінімізації радіоактивних відходів при всіх видах діяльності.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: