Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про коронавірус у Славутичі

У Славутичі досить швидко, на розміри маленького міста, зростає рівень захворюваності на коронавірус. Від 24 вересня Славутич перейшов з зеленої до жовтої зони. А від 1 жовтня Максим Степанов...

 


У Славутичі досить швидко, на розміри маленького міста, зростає рівень захворюваності на коронавірус. Від 24 вересня Славутич перейшов з зеленої до жовтої зони. А від 1 жовтня Максим Степанов, керівник робіт з ліквідації Надзвичайних Ситуацій державного рівня, міністр охорони здоров'я, розпорядив, що Славутицька міська лікарня від 1 жовтня входить до переліку спеціалізованих закладів охорони здоров'я, де медики надаватимуть стаціонарну медичну допомоги хворим на коронавірус. Зараз Міська лікарня готує пакет документів для підписання з Національною службою здоров'я України для отримання фінансування. 

Як прокоментувала славутичанам Наталія Шуригіна, керівниця Відділу охорони здоров'я у Славутичі, що славутицькі медики будуть надавати стаціонарну допомогу лише мешканцям міста, людям з інших сіл та міст - ні. 

Наразі статистика захворювань зростає, станом на 1 жовтня у Славутичі хворих на коронавірус від початку карантину - 54 людини. З них одужали 17. летальні випадки є, 2 людей померли. За добу у Славтуичі виявлено ще 11 випадків на коронавірус. А за весь період крантину проведено 329 досліджень, а тобто зроблено 329 тестів ПЛР.

 


Загалом коронавірус можна визначити з допомогою трьох тестів:

- експрес тест на антитіла;

- тест ІФА, імуноферментний аналіз;

- тест ПЛР, полімеразна ланцюгова реакція.

За даними МОЗ, тест-ПЛР на сьогоднішній день коштує 700 гривень, а середня вартість 1800 гривень, результати відомі за добу. ІФА тест коштує від 300 до 600 гривень. ІФА тест не дає відповіді чи хвора людина на коронавірус, а лише визначає чи сформувався у людини імунітет до коронавірусу під час хвороби. 



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: