Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич відзначив День української писемності та мови

Справжнє свято для всіх, хто шанує українське слово пройшло в актовій залі Дитячої школи мистецтв. Міський методичний центр відділу освіти разом з відділом культури підготували змістовне цікаве дійство до якого залучили учасників та переможців міських мовно-літературних та різних творчих конкурсів, які проводяться у Славутичі.

 

Справжнє свято для всіх, хто шанує українське слово пройшло в актовій залі Дитячої школи мистецтв. Міський методичний центр відділу освіти разом з відділом культури підготували змістовне цікаве дійство до якого залучили учасників та переможців міських мовно-літературних та різних творчих конкурсів, які проводяться у Славутичі. Школярі читали вірші, виконували пісні та танці. Про жодного поета, композитора, художника ніхто не скаже краще ніж його творчість.

Міський голова Володимир Удовиченко вручив відзнаки переможцям міського етапу ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, а також вчителям, які готували школярів до участі в конкурсах. Ім’я Петра Яцика – патріота і мецената другої половини XX століття, шанується в Україні. За його життя відбувся 1 Міжнародний конкурс знавців української мови. За всі роки у ньому брали участь 789 славутичан, серед них 136 вибороли перемоги. На святі нагороди отримали також і переможці творчих конкурсів – вихованці ДШМ, Палацу дитячої та юнацької творчості, кращі працівники культури та аматори міста. Не дивно, що їх професійне свято відзначається в День української писемності та мови.

Володимир Петрович також звернув увагу присутніх на силу слова: «Слово знищує і лікує, зупиняє і штовхає, кличе і веде, карає, ображає, пригнічує і рятує, пестить і принижує, підбадьорює і забирає останню надію.
Слово - це віра, надія й любов!»,-
ось чому треба так відповідально відноситись до висловлювання своїх думок і слів. Він закликав молодь постійно вивчати і вдосконалювати знання української мови - однієї з найбагатших і найбільш розвинутих мов народів світу, пізнавати велику і славну історію української державності.

За традицією юні славутичани поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка. Цю почесну місію виконали студентки 2 курсу Славутицького ліцею Смілик Олександра та Андрук Катерина.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: