Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Коні Пржевальського в Чорнобильському заповіднику

Коні Пржевальського - рідкісні дикі коні, які не піддаютсья дресеруванню. Цей вид коней вже майже вимер, тому в давні часи на їх м'ясо полювали монгольські племена. Сьогодні у всьому світі живе не менше 1000 коней Пржевальського та утримують їх в неволі...

Коні Пржевальського - рідкісні дикі коні, які не піддаютсья дресеруванню. Цей вид коней вже майже вимер, тому в давні часи на їх м'ясо полювали монгольські племена. Сьогодні у всьому світі живе не менше 1000 коней Пржевальського та утримують їх в неволі.
Як повідомляють на сайті https://sites.google.com/site/ridkisnitvarini21/koni-przevalskogo кінь Пржевальського - це єдиний дикий кінь, що живе сьогодні. На жаль, його можна зустріти тільки в зоопарках і заповідниках. У наші дні ці особини відіграють важливу роль у збереженні й інтродукції коней у первинні місця існування.

Кінь Пржевальського вважається предком домашніх коней, але деякі дослідники припускають, що обидві форми коня походять від спільного виду - тарпану, який нині вже є вимерлим, а їхній подальший розвиток відбувався абсолютно незалежно один від одного.

Колись ряд непарнокопитих був більш поширеним. Він включав 9 інших родин, що пізніше зникли.Протягом століть коні були найбільш необхідними домашніми тваринами для людини. Коней зображали на грошових відзнаках (іракські динари). Значення коней впало із розвитком засобів механізації.Кінцівки коня мають один палець - середній, остання фаланга якого сильно розширена і закінчується копитом. Решта пальців під час розвитку була зредукована. Це пристосування дало коням можливість пересуватися набагато швидше, ніж це роблять їхні трипалі родичі.

Помітили так рідкий вид коней і у Чорнобильському заповіднику.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: