Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Заступник міського голови про аварійні відключення електроенергії

1–3 грудня 2014 року, без завчасних попереджень, відбулись періодичні відключення електроенергії в м. Славутич на підстанції ПС 110 кВ Город-110 по лініях Л-10 РП-5, Л-10 РП-2, Л-10 РП-1. У зв’язку з цим декілька разів на день знеструмлювались об’єкти житлового фонду, соціальної інфраструктури (школи, дитсадки) та соцкультпобуту Славутича.

 
1–3 грудня 2014 року, без завчасних попереджень, відбулись періодичні відключення електроенергії в м. Славутич на підстанції ПС 110 кВ Город-110 по лініях Л-10 РП-5, Л-10 РП-2, Л-10 РП-1. У зв’язку з цим декілька разів на день знеструмлювались об’єкти житлового фонду, соціальної інфраструктури (школи, дитсадки) та соцкультпобуту Славутича. Відключення електроенергії в разі дефіциту потужності на максимум 2014-2015 рр. були здійснені диспетчером ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» відповідно до Графіку, затвердженого головою правління та директором фінансовим вказаного акціонерного товариства.

За інформацією ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО», 28 листопада 2014 р. о 19.24 дією електричного захисту енергоблок №3 Запорізької АЕС потужністю 1000 МВт був відключений від мережі і виведений в поточний ремонт до 5 грудня. У зв’язку з гострим дефіцитом генеруючих потужностей, у тому числі через недостатній обсяг палива на теплових електростанціях, 1 грудня 2014 р. о 9.16 за командою диспетчера Національної енергетичної компанії «Укренерго» (далі – НЕК «Укренерго») з метою забезпечення надійної роботи Об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії введений Графік аварійних відключень по областях України. Оскільки електричне навантаження м. Славутич входить до загального навантаження Чернігівської області, споживачі електроенергії в Славутичі включені до Графіку аварійних відключень по Чернігівській області, крім ліній, які живлять соціально і життєво важливі об’єкти міста, такі, як центральна міська котельня, водозабірні свердловини, водоочисні й каналізаційно-очисні споруди, об’єкти спеціалізованої медико-санітарної частини.

Відключення споживачів здійснюється диспетчером ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» протягом 15 хвилин після одержання команди від диспетчера Національної енергетичної компанії «Укренерго», при цьому відключення проводяться без попередження. Тривалість та обсяги відключень електроенергії регламентовані диспетчером НЕК «Укренерго». Графіки аварійних відключень повинні застосовуватись не більш ніж на дві години, однак при надзвичайних ситуаціях терміни перерв в електропостачанні регулюються НЕК «Укренерго».

У ситуації, що склалася, служби КП «Управління житлово-комунального господарства», КП «Житлово-комунальний центр» вживають всіх можливих заходів для забезпечення споживачів житлово-комунальними послугами належної якості та для попередження виникнення аварійних ситуацій. На даний час міські інженерні мережі електропостачання, внутрішньобудинкові електричні мережі та обладнання знаходяться у технічно справному стані.

З урахуванням специфіки м. Славутич, зокрема того, що житловий фонд та об’єкти соціальної інфраструктури не газифіковані та обладнані виключно електроплитами, виконавчим комітетом Славутицької міської ради на адреси Служби безпеки України, Міністерства палива та вугільної промисловості України та ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» направлені телеграми з проханням розглянути складну проблему електропостачання Славутича з метою максимально можливого зменшення кількості відключень та їх тривалості.

Віктор ШЕВЧЕНКО,
заступник міського голови

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: