Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Людмила Разжигаєва: Акордеон – моя любов на все життя

Людмила Разжигаєва: Акордеон – моя любов на все життя фото

Нещодавно перемога на Всеукраїнському фестивалі – конкурсі мистецтв «В обіймах часу», ініційованому ГО «Первоцвіти», сповістила про народження цікавого музичного тріо у складі дуету акордеоністів Людмили Разжигаєвої, Олександри Стельмах та піаністки Анастасії Разжигаєвої. У їх виконанні прозвучали невгасимі твори Астора П’яцолли ....

Нещодавно перемога на Всеукраїнському фестивалі – конкурсі мистецтв «В обіймах часу», ініційованому ГО «Первоцвіти», сповістила про народження цікавого музичного тріо у складі дуету акордеоністів Людмили Разжигаєвої, Олександри Стельмах та піаністки Анастасії Разжигаєвої. У їх виконанні прозвучали невгасимі твори Астора П'яцолли та Рішара Гальяно.

Про історію народження цього колективу розповідає музичний керівник Людмила Разжигаєва: «Спочатку це був дует, я грала зі свою ученицею, а потім уже з мамою моєї учениці Олександрою Стельмах, з якою ми і розпочали далі заняття. Разом ми брали участь у концертних програмах і відчували, що глядачі тепло сприймали наші виступи. Ми із задоволенням дарували їм свої емоції разом із хорошою музикою. Олександра інженер, працює на Чорнобильській АЕС, а грає на акордеоні – це те, чим вона любить займатися у вільний час, те що торкається струн її серця.

Карантин посприяв появі нових ідей у музиці, до нас приєдналася Анастасія Разжигаєва. Так народилося музичне тріо».

Любов до музики Людмила Юріївна передала і своїй доньці Анастасії Разжигаєвій, яка після закінчення Київської консерваторії також працює концертмейстером у ДШМ і разом із сином Іваном та чоловіком Михайлом організували свій Family band.

У педагога особливий підхід до навчання гри на акордеоні, де тісно поєднуються інтелект і емоції. Вона – завідувачка відділу народних інструментів у ДШМ, працює у Славутицькій школі з 1988 року. Музика, до якої прагнула душа ще з дитинства, стала її долею. Спочатку Людмила закінчила Челябінське музичне училище по класу акордеона, а потім інститут мистецтв.

Це той інструмент,– розповідає із захопленням Людмила Юріївна,– на якому грають усе – від класики до сучасної поп-музики. Звук акордеона такий наспівний, мелодійний. Він у змозі наслідувати орган, може відтворювати всіма переливами людський голос. У мене чудові учні, які в перші роки навчання беруть своїми тендітними рученятами акордеон, крок за кроком опановують цей особливий музичний інструмент і мають чимало творчих здобутків на конкурсах різного рівня. А успіх у музиці лише на десять відсотків залежить від здібностей і на дев'яносто – від наполегливості. Педагог – у постійному творчому пошуку. Акордеон – це її любов на все життя!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: